Nesten så vi ikke rakk det

Det var litt av en tur vi har hatt på vei til Oslo. Vi satt oss på bussen i Haugesund 9.30. Turen over fjellet gikk fint. Heldigvis ikke noen stengte veier pga masse snø og uvær. Når vi kom til Åmot så måtte vi bytte buss. Vi skulle uansett ha en halv times pause der uansett så det gikk fint. Men når vi kom til Hokksund så skjedde det noe med bussen så vi kunne ikke kjøre videre. Det så utrolig mørkt ut for oss når det gjaldt å komme med båten. Men heldigvis var det mange snille med passasjerer på bussen som hjalp oss sånn at vi skulle komme oss med båten. Utrolig kjipt å ha sittet 8 timer på bussen og ikke ha fått kommet oss med båten. Hun ene damen som var med ga meg penger så vi kunne ta taxi inn til Oslo. Vi fikk bestilt taxi og vi rakk akkurat båten. Det var en lettelse. Simen ble så lei seg for han trodde vi ikke skulle rekke det. Vel jeg så vel mørkt på det jeg og. Litt små stressa når vi kom frem. Så nå er vi på vei ned til Danmark.  Fikk visitkortet til hun ene som hjalp oss. Fikk sendt henne en melding om at vi hadde kommet oss med båten. Alle de andre på bussen hadde jublet når hun fortalte at vi hadde kommet med. Det er så godt å at det finne så gode mennesker som hjelper deg selv om de ikke kjenner deg og unner deg godt. 

Det ble et litt dårlig bilde.

Ut på tur

Nå sitter vi på bussen på vei til Oslo. Vi skal på båt tur til Danmark med Stena Line. Meldte meg inn i klubben dems og fikk en gratis billett. Så måtte benytte oss av den. Deilig å skal få et avbrekk fra hverdagen. Det går i ett de to dagene fremover nå. Vi er fremme i Oslo 18.20 og vi må sjekke inn på terminalen 19.00. Båten går 19.30. Båten er tilbake i morgen 18.30 og bussen går ved 23 tiden i morgen og er i haugesund ved 7 tiden lørdgs morgen. Så dagene er tett pakket. Men det går fint. Vi har lørdag og søndag til å slappe av på. 

Vi har reist med Stena Line en gang tidligere men det begynner å bli noen år siden nå. Gleder oss til å komme oss på tur og gjøre litt andre ting. Nå nærmer det seg jul med storm skritt. Da er det sikkert god jule stemning på båten. Ha en fin dag dere. 

Greek ferry boat
Licensed from: Ivonne Wierink / yayimages.com

 

Hentet julekula

Da har vi vært på Formbar og hentet julekula som Simen har laget. Han var veldig spent på hvordan den var når han skulle hente den. Den ble veldig fin. ble overrasket over hvor tung den var. Glasset er nok veldig tykt. Dette var skikkelig gjennomført. Simen har kjøpt seg Snøfall på dvd. Han skulle sende juleønsket sitt inn i julekula sånn som de gjør i Snøfall. 

Søndag og kino tid

I dag har vi hatt besøk av ei jeg har akkurat blitt kjent med og sønnen hennes. Ble kaffe og litt skarvling på oss voksne mens guttene lekte sammen. Vi tok turen på julemarkedet på rådhusplassen. Der fikk guttene en lapp(er) som de delte og de fikk møtte julenissen som spurte hva de ønsket seg til jul. Før vi gikk ned til julemarkedet så poppet vi popcorn som guttene skulle ha med seg til teater og kino. De andre skulle på teater mens vi skulle på kino og se Ekspedisjon Knerten. 

Knerten filmen var en fin film. Filmen gikk veldig fort. Familien flytter til vestlandet. Mens de er på vei til vestlandet stopper de et sted hvor det er masse snø. Skuffelsen blir stor når dem komme frem at det bare regner på vestlandet. Lillebror har Amundsen som forbilde. Han liker å se på filmer med han. Pappaen til Lillebror ordner sånn at de får tilkjørt snø i gården dems, sånn at Lillebror og Knerten for laget snøhule og gått på ski. På selveste julaften forsvinner Knerten. Pappaen til Lillebror sier at han har dratt til vest polen. 

Lillebror drar for å finne Knerten. Han starter alene på reisen men etterhvert finner faren han og de drar på ekspedisjon sammen for å finne Knerten. På toppen av fjellet finner de Knerten. På veien ned så blir det storm. Det ender med at de må grave seg ned. 

Julekule

I dag var vi innom Formbar her i Haugesund og Simen fikk laget seg julekule. Han kunne velge farge, som ble grønn, formet kulen og blåste den større. Den skal ligge hos Formbar frem til mandag. Den trenger tid til å kjøle seg ned. Når vi henter den kan vi henge den opp. Utrolig kjekt. Han ville gjerne gjøre det igjen. Denne aktivitet vi gjorde med Enestående familier i Haugesund. Siden de får økonomisk støtte så betalte vi en liten egen andel på 30kr. Det er jo ingenting. Vi har gjort mye med Enestående familier. Er du aleneforelder eller generelt mye alene med barn sjekk ut enestående familier sine aktiviteter. Da kan du gjøre mye kjekt til en rimelig penge med andre i samme situasjon:  https://www.enestaaendefamilier.no/

christmas decoration
Licensed from: Sergey Nivens / yayimages.com