Crossfit og yoga!

I dag var jeg på time kl 9 på CrossFit Verftet igjen. Syntes er veldig gøy. Det er nytt program hele tiden. I dag var jeg utrolig trøtt når jeg sto opp. Er trøtt hver morgen men i dag var jeg ekstra trøtt. Så det var seigt å skulle komme seg bort på trening. Så ble en boks med monster før jeg dro ut. Kviknet litt på vei bort. Er kjølig og friskt om morgenen nå. Så det hjelper litt på. Tar meg ca ti minutter å gå bort. 

I dag fikk jeg hilst på noen andre medlemmer. Så det er mange nye fjes og navn nå i begynnelsen. Men de jeg har hilst på foreløbig er hyggelig folk. De er veldig behjelpelig. Vi begynte med litt tøying. Før selve økte kjørte vi noen runder med knebøy. Greit å få rettet litt på teknikken. Har nok vært litt foroverbøyd når jeg har reist meg opp når jeg har trent alene. Vi gikk to og to. Kjørte dette 5 reps og 5 sett. 

Hoved programmet til treningen var 15 russian kettlebell swing, 30 abmat situps og 400 m run. Fytti katta og slitsomt det var. Jeg er ikke noe fan av løping, så det var tungt. Men nok bare begynne å like å løpe. Det er litt løping i crossfit. Men greide nesten tre runder før tiden gikk ut. Det eneste jeg ikke rakk var løpingen på sisten runden. Men må si meg fornøyd med det. Var ganske andpusten på slutten. Vi skriver opp hvor mye vi rakk og hvor mye vi løftet sånn vi kan se om vi har gjort fremgang til neste gang vi skal ha samme treningsøkt. 

Og det ble kaffe i sofaen etter endt treningsøkt som alltid. Det er så koselig. 

I ettermiddag ble det en økt med yoga. Det er så godt. Fin måte og roe ned på. Få strekt litt på kroppen. Har holdt på med yoga i litt over et år nå. Det er noe jeg har hatt nytte av. Kroppen min trenger det veldig. Siden jeg sliter med stiv og anspent nakke og skuldre. Men med yoga så holder jeg ting i sjakk. Da får jeg løst opp og hindrer at det stivner til igjen. Merker hvis jeg hopper over yogaen noen ganger så stivner jeg til igjen, men så fort jeg gjør yoga så blir jeg bedre. Så det er viktig for meg å gjøre dette minst en gang uken for å opprettholde at musklene holder seg avspent. 

#trene #trening #crossfit #yoga

 

 

Mye Crossfit prat!

Det blir en del crossfit prat her. Men nå står det veldig i fokus her hos meg om dagene siden det er nytt for meg. Jeg har vært på en ny crossfit time i dag. Veldig gøy men veldig slitsomt. I dag var det en økt som kalles Hangover. Det besto av Hang power cleans og Lateral burpees. Skulle gjøre 15 av hver i 3 runder. 

Dagens oppvarming besto av roing og løping. Vi skulle ro 80 meter. Hvis det kom over 80 skulle vi løpe frem og tilbake så mange runder vi kom over 80. Hvis det stoppet på feks 84, skulle vi løpe frem og tilbake 4 ganger. Dette skulle vi gjøre tre ganger. Når vi var ferdig med oppvarmingen, så øvde vi på hang power cleans før vi startet med selve trenings runden. 

Det var utrolig tungt å ta 15 stk av hver i tre runder. Pulsen går skikkelig opp og det blir helt utrolig tung på slutten. Blir så tungt at man begynner å lure på man klarer å gjennomføre til slutt. Men det går helt fint. Gjennomførte på 7:33. Var ganske svett og sliten da. Pulsen var ganske så høy. Men ble heldigvis ikke like skjelven i dag som jeg ble på de to første timene. 

Etter timen var ferdig ble det å ta en kaffe kopp og prate litt før vi gikk hjem. 

#trene #trening #crossfit

Onsdagens crossfit økt!

I dag var jeg på min tredje time med crossfit. Er jo alltids litt spennende å komme inn nå i begynnelsen. Siden det alltids er nye folk siden det er flere timer løpet av en dag og i løpet av en uke. Er jo en del folk som går der. Men i dag og ble jeg møtt av noen hyggelige mennesker. Du blir ikke stående alene. Som ny blir du dratt med. I dag skulle vi være tre i lag. Og da kom det ei dame bort og spurte om jeg ville være med henne og ei annen. 

Til oppvarming i dag så ble vi delt opp i to gruppen. Vi sto i ring og holdt på kosteskaft. Så skulle vi enten flytte oss enten til høyre eller venstre. Instruktøren sa høyre eller venstre. Da skulle vi flytte oss den veien han sa og skulle flytte hånden til naboen sin kosteskaft og uten at den skulle gå i bakken. Gikk kosteskaftet ned i gulvet fikk vi straff. Det var for eksempel 5 utfall osv. Han sa hva straffen var når vi mistet kosteskaftet. Veldig moro. 

Når vi hadde vi gjort det gikk vi tre og tre sammen. Først skulle vi gjøre 80 calorierow og så skulle vi gjøre 80 jumpbox og så hoppe dobbelt med hoppetau (hsuker ikke navnet på øvelsen) Vi delte de 80 oss tre imellom. Etter vi hadde tatt den runden med 80 på alle tre øvelsene så begynte vi på en ny runde med tre øvelsene, men da skulle vi ta 60 på hver som vi delte oss i mellom og så 20. Fikk pulsen opp og ble andpusten. Svetten rant godt på slutten. Denne timen var litt lettere enn de første. Men allikevel så var den slitsom på sin måte. Men det var godt at denne timen føltes lettere siden den timen jeg var på i går var tung.

Som de andre timene ble det en kopp kaffe og litt skaravling i sofaen etter endt time. Veldig koselig. Så da blir det ekstra hyggelig og sosialt.  Tror jeg kommer til å fortsette etter endt prøvemåned. 

Så når jeg kom hjem inntok jeg en propud protein milkshake med pære og vanilje smak. Den er veldig god. Deretter var det bare å komme seg i dusjen. Gleder meg til i morgen og ny time. 

#trene #trening #crossfit

Dagens økt på Crossfit verftet!

Da har jeg fått vært på min andre crossfit time. Det var hardt i dag. Jeg startet dagen med en god frokost. To grove baguetter med ost og skinke med et glass melk ved siden av. Det er så godt. Timen startet kl 9 i dag. Møtte opp ti minutter før. Syns det alltid er litt rart og komme inn i et rom når du ikke kjenner noen. I dag var det nye mennesker på timen. Det var ingen der fra første timen bortsett fra instruktøren. Men heldigvis gikk det fint. Møtte hyggelige folk i dag og. Var ei som hilste på meg med en gang jeg kom inn. Det gjør det litt lettere.

I dag var det noe som heter Wallballs på planen. Vi begynner først med oppvarming. Vi satt først på en air bike og skulle sykle til vi hadde forbrent 7 kalorier og så løpe over til den andre siden og ta push og så løpe tilbake. Dette skulle vi gjøre 4 ganger. Så øvde vi på wallballs før vi skulle sette i gang med selve treningsrunden. Det var tungt. Hadde en ball på 8 kg. I stedet for å ta vanlig pullups tok jeg ring rows i stedet. Har ikke tatt så mye pull ups så da tar man ring rows i stedet i begynnelsen. 

Så når vi setter i gang selve treningsøkten skal vi først ta 50 wallball og så 50 ring rows/pull ups og når det er gjennomført så skal vi ta 35 av hver øvelse og så 20. Dette skal vi gjøre i løpet av 19 minutter. Jeg klarte det  akkurat innen de 19 minuttene var gått. Men jeg var i tvil om jeg skulle klare det. Det var veldig tungt å gjennomføre det. Pulsen var helt oppi 166 på det verste. Helt utrolig. Men jeg klarte det. Det er jo gøy samtidig som det er veldig slitsomt. Pusher seg litt ekstra når man gjør det sammen med andre. Blir sikkert sykt støl i morgen. 

Etter vi var ferdig satte vi oss i sofaen og tok en prat. Veldig hyggelig. Var obligatorisk å ta en kopp kaffe etter en økt. Så bli det en økt igjen i morgen ettermiddag/kveld. 

Følge meg gjerne på Instagram.  Det er til treningsprofilen min. 

#trening #crossfit

 

Prøvemåned hos CrossFit Verftet!

I går bestemte jeg meg for å ta en prøve måned hos CrossFit Verftet. Jeg hadde prøvetime på lørdag. Jeg syns timen var gøy. Man ble sliten på en en hel annen måte. Ble veldig støl i går, så fikk brukt noen muskler jeg ikke har fått brukt på den vanlige treningen min.Har meldt meg på til en time kl 9 i morgen. Så er spent på hvordan den blir. Det blir ikke som den timen jeg var på nå på lørdag. Jeg kjente jeg trengte forandring og tror dette er den forandringen jeg trenger. 

Jeg er ikke noe flink til å utfordre meg. Er jo lenge siden jeg sluttet å trene med personlig trener. Så etter jeg sluttet å trene med han så har jeg ikke lagt på vekter og stort sett kjørt det samme programmet hele tiden. Har hendt at jeg har noen uker med et annet program men så har jeg gått tilbake til det fullkroppsprogrammet jeg fikk av pt`n. For hvis det kom noen uker der jeg ikke fikk trent så mye styrke så tok jeg fullkropps programmet for da fikk jeg trent hele kroppen. 

For å få progresjon må man snu litt på ting. Siden kroppen blir fort vant til ting så må man for få progresjon. Enten med å legge på vekter eller gjøre noen andre øvelser. Så ved å gå på timer hos Crossfit verftet så får jeg den variasjonen jeg trenger. Siden det er instruktør som legger opp timen så får du lagt opp variasjon for deg uten at du tenger å tenke på det selv. Og så er det jo sosialt ikke minst. Jeg som ikke er i jobb så er det godt å komme på de timene og være sammen med andre mennesker. 

Så nå er jeg spent på hva jeg tenker og om hvor jeg står når denne prøvemåneden er over. Men tror dette blir positivt på mange måter. 

Two dumbbells near each other on a box
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

#trening #trene #crossfit

Crossfit!

I dag prøvde jeg Crossfit for første gang. Og det var så gøy. Tiden gikk veldig fort. Ble møtt av hyggelige folk. Det var ei dame der som hjalp meg og siden vi skulle være i par under selve treningsøkten, så sa hun at hun kunne være med meg siden jeg var ny. Ei veldig hyggelig dame. 

Timen varte i en hel time. Timen begynte med at vi ble fortalt hva vi skulle gjøre under treningsøkten. Så startet vi med oppvarming. Dette var gøy. Vi holdt en slags pute i den ene hånden over hodet og så skulle vi løpe rundt og så skulle vi dytte ned de andre sine puter. Mistet vi puten så skulle vi først ta 5 airsquats. Det gjorde vi hver gang noen dyttet puten din ned fra hånden. Så gikk over til å gjøre situps. Vi avsluttet den med 20 airsquats. Deretter tok vi sideplanke med vri. 

Så gikk vi igjennom det som skulle være treningsøkten. Det var fem øvelser vi gjorde. Og de skulle gjøres 50 ganger. Altså 25 ganger per person, siden vi gjorde de øvelsene i par. De skulle gjøres på 20 minutter. Klarte vi det før tiden gikk ut startet vi runden på nytt og gjorde det vi rakk. Vi rakk en hel runde pluss to første øvelsene en ekstra gang. Husker ikke navna på alle øvlesene men vi tok situps, pullups/ringrowing, vi løftet en stang over hodet(militærpress), så hadde vi en stang som vi holdt i hver vår ende så tok vi knebøy og flyttet stangen over hode og på den andre siden. Litt vanskelig og forklare. Så avsluttet vi med å hoppe så langt vi klarte. Håper dere skjønte hva jeg mente. 

Fikk veldig høy puls og ble veldig svett. Men det var utrolig gøy. Var gøy å trene med flere og at det gikk i ett hele tiden. Gøy med noe nytt. Trengte denne forandringen. Sitter å tenker på å ta en prøve måned for å få et bedre inntrykk av crossfit og prøve andre timer også. Det koter 499 kr for en prøve måned. Så syns ikke det er så ille. Så er det noe med å føle som en del av noe. Kan fort bli litt ensomt å trene alene noen ganger. 

Når timen var ferdig satt vi oss ned i sofaen og tok en kaffekopp og pratet litt før vi dro hjem. Veldig koselig. Var gelè i beina og armer etterpå. Var rart å gå hjem etter timen siden jeg var gelè i beina etterpå. Så regner med å bli ganske støl i morgen. 

Ha en fortsatt fin lørdag! 

(glemte å skru på klokken før vi begynte så fikk gjort det litt ut i økta) 

En ting jeg angrer på!

Når jeg gikk på barne- og ungdomsskolen drev jeg med riding og ballett. Jeg sluttet på ridning til fordel for å begynne på teaterforeningen. Det ar gøy å gå på teaterforeningen. Og hadde veldig lyst til det. Jeg måtte slutte å ri siden teater var på samme dag som ridningen. Jeg hadde veldig lyst til å gå på teater. Så den gangen hadde jeg ingen problem med å bytte, men i ettertid så har jeg angret på at jeg sluttet med ridning. Jeg kom langt med ridningen. Hadde begynt med å hoppe over hinder når jeg sluttet. Har tenkt på det en del i det siste. Kunne tenkt meg å begynne å ri igjen. Så skal begynne å sjekke opp om det holdes kurs for voksne her i Haugesund. 

Jeg var med i Penny klubben når jeg gikk på barneskolen. Litt usikker om jeg gjorde det på ungdomsskolen. Men det var alltids stas og få de pakkene i posten. Med bøker, blader og annet stæsj. Jeg hadde egne børste til å børste hestene med. På den første rideskolen jeg gikk på hendte det at vi fikk være med å stelle hestene etter timen var ferdig. Det var hvis det ikke var en time etterpå eller at hesten ikke skulle være med på neste time. Og det syntes jeg var så gøy. Husker jeg hadde lyst på fjording. Syntes de var fine. 

Ei venninne av meg og hennes familie hadde hytte på Geilo. En sommer dro venninnen min, jeg og ei venninne av henne igjen på hytten på Geilo kun oss tre. Det var noen som leide ut hester rett ved der de hadde hytten. Vi leide hver vår hest. og rei i tre timer på fjellet. Det var en så fin tur. Vi hadde med en guide som rei foran. Tror jeg var rundt 16/17. Det var noe jeg kunne ha gjort igjen. Fantastisk å ri oppi fjellet. Fikk oppleve Geilo på en helt annen måte. 

Så håper jeg får tatt opp igjen den interessen igjen 🙂

Ha en fin kveld 🙂

riding young woman
Licensed from: cynoclub / yayimages.com

 

Rydding uke 2!

Denne uken så startet vi med å få ting ut av bokhyllene og sortere bøker vi skal beholde og de vi ikke skal beholde. De fleste bøkene jeg har ligger nå på loftet siden jeg flytte fra første etasje og til andre etasje. Det som har stått i bokhyllene mine er bare ting som jeg har lagt der fordi jeg har ikke helt vist hvor jeg skal legge. Bokhyllene mine står på ekstra rommet så det er veldig lett å bare lukkke døren til det rommet. 

Men jeg vil jo at det skal være fint å ryddig der også. Bruke det rommet som et kontor. Juleserviset har stått på den ene bokhyllen. Men i går fikk jeg pakket ned serviset og satt det vekk. Har fått tatt ut av bokhyllene og begynt å sette ting fint inn igjen. Men kjenner lysten ikke er helt til stedet. Altså jeg har lyst til å ha det ryddig men det er et ork å sette i gang. 

Tirsdagens tema var ikke for meg siden jeg ikke har noen blader. Så jeg holder forsatt med mandagens tema enda.Som da er bokhyllene. Hehe men får lese litt igjennom boka til Synnøve å få inspirasjon. Jeg var jo så klar for dette kurset. Få orden i ting og tang. Blir nok bra til slutt. Føles veldig overveldene akkurat nå. Simen skal bort i helgen så da får jeg bruke de dagene effektivt. Hente meg inn igjen. Jeg for motivere meg selv til bruke helgen til rydding. 

Ha en fin dag 🙂

Bookshelf
Licensed from: gemenacom / yayimages.com