Tivoli

På fredag åpnet Lunds Tivoli her i Haugesund. Vi tok turen i går og i dag. I går kjøpte jeg en pakke med 7 billetter. Simen og jeg tok å kjørte radiostyrte biler sammen. Resten av billettene brukte han selv. Han tok pariserhjulet, Den sorte perle (er noe pirat greier) og Drop zone. Han tok drop zone og den sorte perle to ganger. Det er gøy med tivoli.

Vi tok en liten tur i dag og. Ble ikke så mange turer i dag. Han fikk tatt radiostyrte biler, drop zone og den sorte perle. Tivoliet ligger bare en kort gå tur unna oss. I dag var det nydelig vær så det passet bra å være på tivoli. Ellers så har vi tatt det helt med ro i dag. Jeg har fått baket et protein brød. Det jeg har skrevet om tidligere. Og det ble en taco søndag når vi kom hjem fra tvioliet.

 

Hadde opens siste økt på mandag

Nå er CrossFit open over for denne gang. Blir rart å ikke skulle sjekke hva slags økt som blir lagt ut i morgen. Men litt greit det er ferdig og. Det var gøy, slitsomt, spennende og lærerikt å være med på open. Jeg har fått testet meg disse fem ukene det har vart. Har sett at jeg har mestret mer en jeg har trodd jeg har klart. Jeg har kommet meg ut av komfortsonen.

Mandagens økt var utrolig tung og slitsom. På nest siste runde hadde jeg lyst til å legge fra meg stanga og begynne å grine fordi jeg var så sliten og det var så tungt å løfte stanga. De andre ble ferdig før meg så de kom for å heie på meg. Og det gjorde at jeg kom meg gjennom siste runde også. Trodde jeg ikke skulle klare hele runden før tiden gikk men jaggu klarte jeg det. Vi hadde to øvelser thrusters og jumping pullups. Når jeg skulle over på den siste runden på jumping pullups trodde jeg at klokken skulle pipe for at tiden var ute. Men de andre sto å ropte at jeg skulle kjøre på. Jeg fikk hoppet og dratt meg opp sånn jeg skulle. Tenkte at nå piper det snart. Men fikk hele tiden høre at jeg måtte fortsette og hvor mange jeg hadde igjen. Måtte glemme tiden litt å bare konsentrere meg om det jeg skulle. Når jeg hadde fått tatt de 9 siste var det fortsatt 22 sekunder igjen. Så ble overrasket over at jeg klarte det før tiden var omme og det var noen sekunder igjen, siden jeg trodde var mindre tid igjen.

Jeg var så sliten når jeg var ferdig at jeg var små kvalm og hadde lyst til å grine men var også glad for at jeg hadde klart å gjennomføre hele økten før tiden var omme. Jeg kom meg ikke gjennom de andre øktene før tiden var omme, så det var gøy å kunne avslutte open med å ha gjennomført en hel økt før tiden var omme. Unntaket var opens første økt, som gikk på å gjennomføre runder så mange runder du klarte i løpet av 15 minutter. Men de andre hadde jeg ikke sjans. Men jeg fikk meg noen overraskelser underveis allikevel. På andre økten løftet jeg mer på squat cleans enn jeg hadde gjort før jeg var med på open. Så fikk meg en ny pers der. Så det var gøy. Det samme skjedde på opens fjerde økt. Jeg løftet mer på power snacht på open økten enn det jeg hadde gjort før open.

Jeg fikk bevist for meg selv at jeg klarer mer enn jeg tror. Så hadde godt av å være med på open. Få testet meg selv. Det skal være open igjen allerede i oktober. Siden de skal begynne å ha det på høsten i stedet for på vinteren så blir det to ganger i år. Skal være med da også. For å se hvordan jeg ligger ann da.

Ny header

Jeg har fått meg ny header til bloggen. Var ei på facebook som laget den den for meg. Veldig fornøyd. Har tenkt lenge på å få meg en ny header men er ikke god på å lage det. Hun som lagde headeren for meg gjorde det gratis. Så det var veldig snilt gjort. Hun la det ut på en facebook gruppe for bloggere at hun ville lage headere. Så da var det bare til å slå til.

 

Vektløfter kurs

I går kveld var jeg på vektløfter kurs på CrossFit Verftet (der jeg trener til vanlig). Det er Zekiye Nyland som holdt kurset. Hun ble nordisk mester i vektløftning  i 2017 og 2018. Zekiye har holdt kurs i dette flere steder i Norge og hun har olympisk vektløftning time på Verftet en gang i uken. Dette kurset er et intro kurs. Vi må ha deltatt på det kurset for å kunne være med på den timen. Har hatt lyst til å være med på den timen lenge. Det har blitt satt opp kurs før men det har vært for få påmeldte. Så ble glad for at det endelig klaffet i kveld.Så fremover skal jeg gå på olympisk vektløftning på tirsdagene. Og så går jeg på Crossfit timer resten av uken.

Vi begynte med litt teori så varmet vi litt opp og så begynt vi å øve på power snatch. Det er en uvant øvelse. Spesielt når vi skal ned i en squat etter vi har fått stangen over hodet. Og ta en squat med stang over hodet er veldig rart for meg. Det er vanskelig å komme veldig langt ned. Men man må øve. Vi var sammen to og to. Fikk i oppgave å filme hverandre sånn at vi selv kunne se det som var bra og hva som ikke var bra, sånn at vi kan jobbe med det som ikke var fullt så bra. Også var det for å kunne stole på seg selv og ikke være avhengig av at man har en trener som pirker på det som ikke er bra. At man er bevisst på ting selv også.

Siste del av kurset så øvde vi på clean and jerk. Den øvelsen syns jeg gikk bedre for min del. Og det er gøy øvelse og gjøre. Det er den øvelsen jeg gjør i youtube videoen. Det er lettere å gå ned i en squat når man har stanga foran kroppen enn over hodet. Jeg fikk til støte bra til. Liker godt denne øvelsen. Kosa meg på kurs i går. Det var gøy. Så anbefaler å ta et sånn kurs hvis du er interessert i vektløftning. Veldig nyttig.

 

Overkomme en frykt

Jeg har hatt en frykt for å hoppe på boks når vi har hatt en form for boxjump på timene på Crossfit Verftet. I dag hadde vi noe som heter burpee-boxjump. Først skal vi ta en burpee vendt mot boksen og så hoppe på boksen. Vi er et lag på to og hun jeg er på lag med er veldig flink til å pushe på en positiv måte. Jeg var på lag med henne forrige lørdag og da ha vi en øvelse vi skulle hoppe på boksen og da gikk jeg på boksen i stedet for å hoppe. Sa at jeg hadde en frykt for å hoppe på boksen. I dag sa hun til meg at i dag skulle komme over den frykten for å hoppe på boksen. Det var så gøy å mestre det og at det gikk helt fint å hoppe på boksen.

Har vært litt redd for å dette og skrape opp leggen eller dette over boksen og lignende, men i dag fikk jeg se at det gikk helt fint. Kjekt med mennesker som pusher deg litt og har troen på deg. Filmen ble filmet etter vi var ferdig med timen bare for å ha dokumentert at jeg greide å hoppe på boksen. En veldig god start på dagen i dag. Gøy med mestring 🙂

Ha en fin lørdag 🙂

~Hilde~

Opens tredje økt 19.3

I dag gjennomførte jeg opens tredje økt. Det var tungt. Selve økten varte i 10 minutter, men skal love deg at jeg fikk kjørt meg i de 10 minuttene. Før vi skulle gå i gang med økten varmet vi opp på romaskinen. Så tok vi noen prøve runder med litt lettere vekter enn det vi skulle gjøre i open økten. Vi var delt opp i to og to og var hverandres dommere.

Her er økten vi skulle gjennom. Vi hadde en timecap på 10 minutter. Så her gjør vi det vi klarer i løpet av denne tiden.

 • 200 ft-dumbell front-rack lunge
 • 50 dumbell box step-ups
 • 50 5-in. elevated strict handstands push ups
 • 200-ft bear crawl

På gående utfall og boxstep ups hadde vi en vekt på 15 kg. Og det var tungt. Jeg kom meg igjennom gående utfall og 36 box step-ups. Så jeg fikk ikke gjort alle øvelsene. Men det er vist vanlig og ikke komme gjennom alle øvelsene. Har ikke holdt på med crossfit så lenge. Å gjøre open blir for meg å teste meg selv og se hva jeg klarer og hvor langt jeg kommer. Kjente det godt i ryggen og beina på denne økten. Ble fort sliten. Men gjorde tiden som var satt for denne økten. Å gå opp på den boxen på slutten med 15 kg i hånden var kjempe tungt og jeg ble veldig sliten og sleit med å komme opp på boksen. Men jeg ga meg ikke selv om jeg hadde lyst. Tenkte for meg selv at det var snakk om 10 minutter av mitt liv. Følte det var 10 lange minutter.

Ble så svett at det dryppet av meg. Så er det å vente i spenning frem til fredag for å se hva slags økt som blir lagt ut da. Føler den kan bli hakke verre en denne, men vi får se hva de kommer med. Kommer gjennom den økten på et vis også. Ha en fin dag.

~Hilde~

Bok anbefaling

Jeg leste mye bøker for når jeg var yngre. Etter at jeg ble voksen har det blitt litt sjeldent at jeg har lest en bok. Har blitt noen i ny og ne men ikke så ofte. Har tenkt å lese litt flere bøker igjen. Har nå lest en bok som heter Den talibanske cricket klubben.

Den handler om ei ung jente på 24 år som er utdannet journalist som heter Rukhsana. Hun tar seg av sin kreftsyke mor og lillebror. Hun jobbet for Kabul daily i Afghanistan, men måtte slutte når talibanerene tok over. Hun skrev artikler i skjul om hvordan det var å leve under dem. Brukte pseudonym når hun fakset artiklene sine til aviser.

Hun og andre journalister blir innkalt til et møte til en av Talibans ministere som vil annonsere at de vil lage en cricket konkurranse for å vise verden at de Afghanistan er et demokratisk og et humant land. Det cricketlaget som blir valgt ut vil få kunne reise til Pakistan for videre trening der.

Rukhsana trente cricket når hun studerte i Delhi og vil trene lillebroren og sine fettere slik at de kan få sjansen til å komme seg bort fra undertrykkelse og få et liv i frihet. Hun har en forlovede i Usa som hun etterhvert håper å kunne flytte til. Men hun må trene guttene først sånn at de får kommet seg bort. Det er veldig risikofylt og hun setter seg selv og familien i fare. Hun vil at alle skal ha en sjanse til et bedre liv.

Siden hun har utsatt forlovelsen flere ganger og ventet så lenge med å komme seg til Usa så viser det seg at forloveden har giftet seg med ei annen jente. Dette gjør ting vanskelig for Rukhsana siden hun må komme seg over grensen så fort som mulig. Hun får tak i en hun forelsket seg i når hun utdannet seg til journalist. De hadde brevvekslet litt.

Det endte godt men det var spennende og nervepirrende helt siste til side av boken. Så denne boken anbefaler jeg deg å lese. Den er ikke ny men det er en veldig god bok. Ble gitt ut på norsk i 2013.

~Hilde~

CF opens 19.2 økt er gjennomført

Da har jeg fått gjennomført CrossFit opens andre økt. Var veldig nervøs. Var veldig spent på hvordan jeg ville klare å gjennomføre squat cleans. Men jaggu så gikk det fint. Først var det 25 hanging knee-raises, så 50 singel-unders (hoppetau) og 15 squat cleans med 25kg så begynner jeg på toppen igjen med 25 hanging knee-raises, 50 singel-unders og så skal jeg ta 13 squat-cleans med 35 kg. Jeg rakk 9 stykker før de 8 minutter var omme. så kom ikke helt igjennom men for meg ble det pers på squat cleans. Tidligere har jeg ligget på ca 15 kg +/-. Så det jeg tok 9 med 35 kg var utrolig. Så fornøyd med det 🙂

Ble svett og fikk høy puls av de 8 minuttene. Godt å være ferdig. Nå er spennende å se hva slags økt som blir lagt ut på fredag. Man kommer seg ut av komfort sonen av dette.

Øving på squat clean

Det blir ingen fastelavens boller her i dag. Simen er litt små pjusk så for hans del blir det en rolig søndag. Jeg tok meg en liten tur bort på CrossFit Verftet. Når jeg kom bort så var det et par stykker der som skulle ta crossfit open økten i dag. Jeg hjalp til litt med å ta av og på vekter under økten der. Etter de var ferdig tok jeg å øvde på squat cleans. Det er en av de øvelsene vi skal ta på open økta. Jeg ville øve litt på teknikken siden jeg ikke har gjort den så veldig mye.

Er veldig spent på hvordan det går på økten i morgen. Blir nok litt nervøs i morgen også. Men kommer meg nok greit igjennom 🙂 Sånn ellers blir det en rolig søndag her.

CF Opens andre økt og proteinbrød

I dag ble den andre CF games open økten lagt ut. Det blir en skikkelig svetteøkt føler jeg. Her er økten jeg skal igjennom:

 • 25 hanging knee-raises
 • 50 singel-under
 • 15 squat cleans
 • 25 hanging knee-raises
 • 50 singel-unders
 • 13 squat cleans

Dette har jeg 8 minutter på å klare. Hvis jeg klarer den runden før det har gått 8 minutter skal jeg legge til 4 minutter og gjennomføre denne runden:

 • 25 hanging knee-raises
 • 50 singels-unders
 • 11 squat cleans

Og skulle jeg klare det blir det å legge til 4 nye minutter og og gjøre det dette:

 • 25 hanging knee-raises
 • 50 singels-unders
 • 9 squat cleans

og klarer jeg det så skal jeg legge til 4 nye minutter får så å gjøre dette:

 • 25 hanging knee-raises
 • 50 singels-unders
 • 7 squat cleans

Skal stoppe når det har gått 20 minutter hvis det går så langt. Men om jeg kommer gjennom det blir en annen sak. Så blir spennende å se hvor mye jeg klarer. Blir jo litt ekstra nervøs under open øktene så det blir som det blir 🙂

Jeg baket et protein brød etter treningsøkten i dag. Det har jeg baket før. Protein brødet smaker godt 🙂

Her har dere oppskriften. Fikk den fra Improving lifes instagram konto.