Omlegging av bloggsystemet

Blogg.no legger om bloggsystemet sitt og det vil gjøre at utseende på bloggen kommer til å bli forandret. Og kommentarfeltet vil bli nytt. Man må logge seg på facebook for å kommentere. Noen bloggere på blogg.no har allerede fått bloggen forandret men hos meg har den ikke kommet riktig enda. Er nok ikke så lenge før det skjer. Så dere ser det når det kommer. 

~Hilde~

Blog
Licensed from: unikpix / yayimages.com

 

Hviledag og litt oppdatering!

I dag blir det en hviledag. Har blitt noen skikkelig treningsøkter på meg denne uka. Jeg er vant med å trene hver dag. Men etter jeg begynte å trene crossfit har jeg bestemt for å at søndag er min hviledag siden det ikke er noen timer på søndag og crossfit er en intensiv og hardere en det jeg trenet før så er det greit å ha en dag hvor jeg henter meg litt inn. Grunnen til at jeg trener så og si hver dag er at jeg føler meg mye mye bedre etter å ha trenet og energien for resten av dagen blir bedre etter en treningsøkt. Hodet blir klarere. Som meg og han som eier Crossfit Verftet snakket om under samtalen vi hadde når jeg meldte meg inn der, ved at jeg trener på morgenen så kan det være med på å hindre at jeg går bananas i potetgull posan eller spiser sjokolade. At jeg ikke vil ødelegge treningsøkten.  Det er greit å skulle kunne spise potetgull og sånne ting men ikke så ofte. Holde meg til lørdager f.eks. 

Torsdag var en skikkelig tøff økt. Det ble en kondisjonsøkt. Vi sykla på echo bike, tok shuttle runs og roing. Den var tung og seig. Jeg fikk fort melkesyre i beina på syklingen. Så det var tungt å skulle løpe etter å ha sykla. Vi hadde 4 minutters pause mellom rundene vi tok. Og den pausen trengte jeg. Vi skulle ta fem runder. Det ble så tungt at jeg endte med å bli kvalm på den nest siste runden jeg tok. Fyttikatta det var slitsomt. Har aldri blitt kvalm før. 

På fredag ble det en kveldsøkt på meg siden jeg hadde frisørtime på morgenen. Den var litt seig den også . Da tok vi pullups, push up og airsquat. Vi skulle ta så mang runder som mulig i løpet av 20 minutter. Det svei godt på baksiden av armene på slutten. Men jeg klarte utrolig nok 11 runder. Timen gikk utrolig fort til tross for at det var en litt tung økt. Men det var greit med en økt som gikk mest på overkroppen siden det var en tung økt på beina dagen før. 

I går var det basic time. På lørdagen er timene lagt for at folk kan komme å prøve CrossFit. De er lagt opp for lag arbeid. Så man er enten to og to eller som i går tre og tre. Så de er ikke fullt så tunge som de andre timene. Misforstå meg rett. Basic timene er slitsomme, men når du har tatt de andre timene så føles den litt lettere. Timen i går var veldig fin. Vi skulle ta 200 utfall bakover, 150 situps 100 kettlebell swing og 50 burpees box jump over. Antallet blir da selvfølgelig delt på 3. Siden vi er tre på gruppa. Dette gjennomførte vi på 22 minutter. Det er en som jobber av gangen. Vi tok ti utfall hver. Når en jobbet hadde to pause. Vi jobbet med en øvelse til vi har gjort det antallet vi skulle ta. 

Licensed from: sweetlouise pixabay.com

 

 

 

Dagens meny og trening!

Jeg liker best morgen treningen. Men de siste dagen har jeg vært utrolig trøtt. Det er friskt og kaldt om morgenen nå så da kvikner jeg til på veien bort. Den økten vi hadde i dag så svei det godt på baksiden av lårene på slutten. Vi begynner timen med oppvarming. Starter med tre runder med sykling og roing. 1 minutt på hver på tre runder. Deretter tar vi kettlebell sving, et beins markløft og litt andre øvelser med kettlebell. Så finner vi frem stenger, vekter og hoppetau for å gjøre oss klar til selve økten. Vi kjørte amrap 12. Det vil si at vi skulle gjøre så mange runder som mulig på 12 minutter. Disse øvelsene tok vi i dag: 10 stk marklløft, 20 utfall og så hoppet vi 30 ganger med hoppetau. Klarte fire hele runder + 10 markløft. Når jeg tok de ti siste markløftene så svei det skikkelig på baksiden av lårene. Høy puls og svetten rant godt når vi var ferdig. Litt små skjelve i armer og bein etterpå. Så ble det en kaffe kopp i sofaen etter endt økt.

Jeg er medlem hos Flexikost. Har vært det lenge men har ikke vært flink til å følge mat planen til punkt og prikke. Så denne uken jobber jeg med å klare å følge den helt som jeg skal, sånn at jeg får den vektnedgangen jeg ønsker. Har gått ned 15 kg men det står bomstille nå. Har stått på stedet hvil ganske lenge. Og har brukt to år på de 15 kiloene. Så nå vil jeg ha litt fart på sakene. 

-Frokost: Havregrøt toppet med propod vanilje

-Mellommåltid: Skyr Luftig med bringebær smak, banan og mandler

-Lunsj: Grove baguetter med ost og skinke

-Middag: Grov Pitabrød med karbonadedeig, ost og kesam

-Kvelds: Fullkorns polarbrød med skinke og egg

Det er masse god mat og du går ikke sulten. Det koster 199,- i måneden for å være medlem. https://www.flexikost.no/ Er du nysgjerrig trykk deg inn på linken for mer informasjon. De har en lukket gruppe på facebook for de som er medlem. 

#trene #trening #crossfit

Gårsdagens økt!

I går var det duket for CrossFit mot kreft. Vi var 50 stykker. Så det var mye mer enn det vi pleier å være på en vanlig time. Vanligvis er det bare 20 stykker som er på lørdags timene. I går var det flere instruktører med for å holde styr på alle. Vi ble delt opp i fire og fire. Kom sammen med tre fine jenter. Hun ene var 12 år og dattera til hun ene. Var veldig flink til å henge med. 

Det ble solgt t-skjorter før timen. Og etter timen ble det solgt lodd, kaffe og kaker til inntekt til kreftforeningen. Det ble samlet inn over 10.000 kr i går. Så det var bra. Fikk dessverre ikke kjøpt t-skjorte men fikk kjøpt et par lodd og et par kake biter. Ble ingen vinner lykke på meg men jeg fikk støttet en god sak. 

Det var en lang og hard økt med mange øvelser. Kjørte to runder. Var så svett når vi var ferdig at det var til med ikke et tørt hårstrå på hodet. Disse øvelsene var vi igjennom: Air squat, kettlebells swings, burpees, wallballs, echobike, roing og box jump overs. Vi skulle gjøre øvelsene i tre minutter og 30 sekunder på å rotere mellom øvelsene. Vi jobbet to og to på gruppa. Ble enige oss i mellom hvor mange vi skulle ta ør vi byttet. Vi tok for eksempel 10 stykk på air squat. Så da begynte to med det og når de var ferdige med ti, tok de to andre ti. Sånn holdt vi på i tre minutter. Litt vanskelig forklart. 

Så i dag har jeg tatt meg en velfortjent hviledag fra trening. Veldig fint å kunne være med på en sånn økt for en god sak. 

#trene #trening #crossfit

Egen trening

I dag ble det egentrening på meg siden jeg ikke fikk vært med på morgen timen. Jeg må få trent så tidlig som mulig for at energien min skal være grei utover dagen. Orket ikke å vente helt til en av ettermiddags timene. Blir så sløv og det blir vanskeligere å komme seg avgårde når det blir langt ut på dagen. Siden jeg har mulighet til å trene på dag tid så gjør jeg det. Jeg har fått en grei rutine på det. Når jeg først har fått en vane så liker jeg det sånn. Men sånn er det vel for de fleste. 

Starter med litt oppvarming og så går jeg over til knebøy. Begynner litt forsiktig. Varmer opp med kun stanga og så legger jeg på litt og litt vekter. Tok ikke så mange kg som jeg pleier. Men tok en del på for det om. Jobbet litt med teknikken. Jeg tok heller litt flere sett i stedet, siden jeg ikke tok like mye vekter på som jeg pleier. Etter knebøy tok jeg markløft. Tok ikke fullt like mye vekter på der heller som jeg pleier men tok heller litt flere repetisjoner og sett i stedet. Det tok bra selv om jeg ikke gjorde helt som jeg pleier når jeg har trenet på egenhånd. 

Avsluttet trening med litt lett trening på overkroppen. Føler jeg har fått trent overkroppen bra på timene tidligere denne uken, så da ville jeg ikke kjøre så tungt i dag. Nå har jeg trent på CrossFit Verftet i en hel måned og tiden har gått så utrolig fort. Det har vært utrolig gøy. Så ser frem til en ny måned på CrossFit Verftet. I morgen er det CrossFit mot kreft. Det pleier å være to timer på lørdager. En som er fra kl 10 til kl 11 og en fra kl 11.15 til kl 12.15. Men i morgen blir det kun fra kl 10 til kl 11. Med 50 plasser og flere instruktører. Blir spennende og se hvordan den timen blir. 

#trene #trening #crossfit

 

Crossfit mot kreft!

Til lørdag skal det være Crossfit mot kreft. I oktober var det Rosa sløyfe aksjon mot brystkreft, denne måned er det Movember. Så i den anledning så slår vi et slag for det. Har du hatt lyst til å prøve crossfit og du bor i Haugesund. Ta en tur innom på lørdag for gratis prøvetime hos Crossfit verftet. Ligger på andre siden av busstasjon. Ta kontakt med Andreas på denne mail adressa for å melde deg på: [email protected] Du kan gå inn på hjemmesiden deres her hvis dere vil ha mer informasjon: http://crossfitverftet.no/ 

Crossfit er gøy, slitsomt og variert. På verftet er det mange hyggelige folk. Et fint miljø. Du blir godt tatt i mot. Har ingenting å si om du er trent eller utrent. Alle velkomne her. Og det merker du fort. Hvis du har lyst ikke nøl. De har noe de kaller prøvemåned. Det kan du gjøre uten å binde deg og du får mer innblikk i hva crossfit er. er snart ferdig med min prøvemåned og kommer til å fortsette med crossfit. Syns det er veldig gøy og det er kjekt å trene med andre. Vi setter oss i sofaen og tar en kopp kaffe og prater etter endt time. Veldig koselig. 

Man and Woman Doing Crossfit on gym. Crossfit Series
Licensed from: dacasdo / yayimages.com

#trene #trening #crossfit

Helgen!

Denne helgen har det ikke skjedd så veldig mye her. Vi har tatt det helt med ro. I går startet jeg dagen med en crossfit økt. Det ble en skikkelig svettefest. Men det var  gøy. Timen i går var skikkelig effektiv. Da var det 6 minutter med amrap (as many reps as possible).Vi går sammen to og to. Så først tar den ene en runde og så den andre. Så bytter vi på annen hver gang i de 6 minuttene. Første runden var det disse øvelsen 6 burpee box jumpover og 6 kettlebell swing i 6 minutter og så hadde vi 3 minutters pause. Neste runde hadde vi 6 box jump over og 6 situps. Og i siste runde 6 box jumps og 6 jumping pull ups. Vi holdt i 6 minutter i hver runde før vi fikk pause. Fikk kjørt oss skikkelig da. Så når vi var ferdige satt vi oss ned i sofaen og tok en kopp kaffe før turen gikk hjem. Trengte det før jeg gikk hjem. Jeg har blitt hekta på CrossFit.

Litt senere ut på dagen i går tok vi turen til biblioteket en tur og lånet noen filmer. Så vi hadde en film kveld i går også. Da så vi på Slipp Willy fri. Jeg så den på kino når den kom ut. Det var fint å se den filmen igjen i går sammen med Simen. Mange år siden jeg så den sist. Blir litt nostalgisk da. Ellers så tok vi det helt med ro. 

I dag har det blitt en sløv dag. Vi har tatt det helt med ro. Jeg har tatt en treningsfri dag. Men det ble jaggu en film i dag også. I dag så vi Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama. En flott film. Simen er en skikkelig Kaptein Sabeltann fan. Vi lånte den filmen på biblioteket også. Veldig kjekt å kunne låne filmer gratis. Sånn alt i alt. En veldig stille og rolig helg. Har vært noen helger på rad hvor det har skjedd litt ting. Skal få prøvd å få planlagt den kommende uken i kveld. 

#film #trening #helg

Freddan

I dag er det fredag igjen. Tiden går så utrolig fort. Vi har akkurat hatt en film kveld. Filmen vi har sett er Sune på bilferie. Utrolig morsom film. Så den via Netflix. Fin familiefilm. Skal se en ny Sune film neste fredag. Så har du ikke sett den så burde du få den med deg. 

Jeg startet dagen med en crossfit time kl 9. Det var en skikkelig svettefest av en time. Vi begynner med å trene litt knebøy. Fikk trent litt på teknikken i dag. Har vært litt for foroverbøyd når jeg har trent knebøy alene, så da var det greit å få rettet litt opp i det. Teknikken min har nok sklidd litt ut etter jeg sluttet med pt. Etter det så tok vi en runde med roing, box jump over og dumb bell lunge. Det var tungt og slitsomt, men det var deilig etterpå. 

Etter crossfit timen var det å komme seg hjem å få spist litt og dusje. Fikk slappet av litt før jeg dro avgårde på Yoga time. Er så godt å få tatt en yoga time og få løst opp i stive muskler. Er avhengig av å gjøre yoga for å holde nakke og skuldre avslappet. Sliter med å være stiv og anspent så da er det godt å gjøre yoga for å holde stivheten borte. Merker hvis det går litt for lang tid så stivner jeg til. Så må gjøre det minst en gang i uka. Skulle vært flinkere til å gjøre noen øvelser hjemme. Men syns det er lettere å dra på en time med instruktør. 

Licensed from: Ichigo121212 pixabay.com

Woman sitting in yoga position
Licensed from: LightFieldStudios / yayimages.com

#trening #trene #yoga

 

To uker med Crossfit!

Ja nå har det gått to uker siden jeg meldte meg inn og tok en prøve måned.. Og det har gått fort. Det har vært veldig gøy. Og selvfølgelig slitsomt på en bra måte. Jeg har gått støl i 2 uker omtrent. Men det roer seg heldigvis ned nå. 

På mandag ble det en litt kald fornøyelse. Da var en av øvelsene Hill run. Jeg hadde kun t-skjorte på, så når vi skulle ut å løpe opp og ned bakken rett på utsiden å ble det litt kaldt kan du si. Det var rundt 1 grad ute. Så klok av skade tar jeg nå med meg en jakke eller treningsgenser. Men jeg ble sliten nok allikevel. 

På tirsdag var jeg med på olympisk vektløftning. Da gjorde vi disse øvelsene snatch, rykk og spenst hopp. Fikk opp pulsen og svetten rant her og. Jeg øvde kun med stang siden det var første gang jeg gjorde det. men det gikk greit det. Klarte det ganske greit. Siden jeg har prøve måned fikk jeg kun prøv den timen en gang. Men når jeg melder meg inn fast kan jeg være med på disse øktene. Det er Zekiye Nyland (for de av dere som vet hvem hun er) som har de timene. Hun er vektløfter. Hun var nordisk mester i fjor og i år. Så jeg kommer til å bli med på de timene når jeg melder meg inn fast. Syns det var gøy. 

På onsdag så sto det wall balls og airsquat på planen. det ble en kort økt men vi ble veldig slitne for det om. Vi skulle begynne med av hver i første runde og så skulle vi ta 2 av hver i neste runde. Sånn bygde vi oss oppover. Vi skulle ta så mange vi klarte i løpet av 10 minutter. Jeg endte med å ha tatt 14 stykker i siste runde. Hadde høy puls, svetten rant skikkelig og var ganske rød i fleisen. Vi starter alltid opp med en god oppvarming. Og en gjennomgang av hva vi skal gjøre. 

På torsdag hadde vi en to delt time. Vi begynte med benkpress. Man skulle utføre benkpress med vekt i forskjellige prosent av 1 rm. Men siden jeg ikke viste hva min 1 rm i benk press var, så måtte jeg finne ut av det. Og 53 kg  var det jeg klarte. Så skulle vi gå to og to sammen og vi skulle ta 100 pullups, 100 burpee og så 100 boxjumpover. Dette ble delt på to. Var ganske så pumpa etterpå, men gøy var det. Etterpå var det å ta seg en kopp kaffe å prate litt. 

På fredag var det 10 minutters amrap med disse øvelsene: 5 deadlift, 8 hang power lift og 10 m lunge. Klarte 7 runder før tiden gikk ut. Og det var tungt. Og avslutningsvis hadde vi 4 minutters amrap l-hang. Da skulle vi henge i et stativ med beina ut. Skulle henge så lenge vi kunne og så skulle vi ta like lang pause. Dette skulle vi gjøre i 4 minutter. Tungt ja. 

Jeg har virkelig fått mersmak for crossfit. Så jeg kommer til å fortsette med crossfit. Og ikke minst så er det sosialt. Andre gangen jeg var på time der sa de at jeg måtte være med på julebordet de skal ha. Det veldig ålreite folk der. Trives godt der allerede. 

Licensed from: MMckein pixabay.com

#trene #trening #crossfit

Den store kino dagen!

I dag var det den store kinodagen. Du fikk en kinobillett til halv pris. Det benyttet vi oss av. Vi så på to filmer. Kutoppen og Grinchen. Det var førpremiere på Grinchen. To fine filmer. 

Kutoppen:

Kua Klara drømmer om å bli en stor stjerne. Hun har vært med i talent konkurranse i byen flere ganger men har aldri kommet videre. Hun finner brev fra faren sin som moren har holdt skjult fra henne. Hun har trodd at han har vært en stor rockestjerne. I brevet står det at han vil at hun skal komme til han på kutoppen. Når hun kommer til kutoppen finner hun ut av at det ikke er faren som har skrevet brevet men vennen chikolina som har gjort det og at han ikke er en rockestjerne. Mosk som faren heter er en eplekake baker. og står i fare for å miste gården hvis han ikke lager hundre eplekaker i løpet av en uke. De andre som bor på kutoppen tror at han har fått kugalskap fordi han vet at det det er en bølle der som tar ting fra gården. Men ikke noen av de andre har lagt merke til det på noen måte. Klara vil hjelpe Mosk med å redde gården. Hun vil bake hundre kaker men hun har ikke baket før. Hun oppdager også etterhvert at noe tar ting fra gården. Og vil da finne ut av det også. Det ender opp med at hun også tror hun har kugalskap. 

Hun ble venn med nabogeita, Gaute, som gjerne vil hjelpe henne, men må gjøre det i skjul for onkelen sin pga av at han tror Mosk lider av kugalskap. Og ikke vil omgås med han. Det ender opp med at de baker kaker og skal finne ut av hvem denne bølla er. Som da er fugleskremslet Fobertron. Fobertron spsier alle kakene som Klara og Gaute hadde laget men det endte allikevel godt og de klarer og redde gården til Mosk.

Grinchen:

Grinchen bor på toppen av et fjell sammen med hunden sin Max. Han hater julen. Så en dag må han innom byen for å handle mat. Noe han har lite lyst til midt i julestriden. Grinchen planlegger å stjele julen fra innbyggerene. Han stjeler en slede og skaffer seg en dovent reinsdyr som han ikke får brukt. Max ender opp med å dra sleden i stedet. Cindy-Lou ei lita jente planlegger å fange julenissen så hun kan fortelle om ønsket sitt ansikt til ansikt. Disse to planene ender med å kræsje i hverandre. Grinchen går rett i fellen hennes. Møte med Cindy-Lou  vekker noe i Grinchen. Han får litt dårlig samvittighet. Veldig morsom og fin film.