Kosthold og trening!

Jobber med å spise sunt. Da jeg gjerne vil gå ned i vekt. Har gått ned 15 kg så langt men vil gjerne ned 30 kg til. Men jeg sliter med å holde meg til det jeg skal spise. Ting går opp og ned. Sliter når jeg kommer til kvelden. Blir fysen på ett eller annet. Eller så er det bare det at jeg vil spise noe. Bare putte noe i munn. Altså kjede spise. Det er slitsomt når det er sånn. Har meldt meg inn på det nett baserte kosthold programmet Fexikost som tilpasser seg til dine personalia og dine mål. Har vært medlem der en stund. Det er veldig enkelt og følge og det er masse god mat. Så denne uken jobber jeg med å komme meg helt og holdent inn i den kostholdsplanen. Jeg har ikke fått i meg alt jeg skal ha denne dagen. i og med at jeg sto opp litt sent og det er mye mat. Men jeg skal følge det så godt jeg klarer. Det viktigste her er at det er masse mat og man går ikke sulten og det passer meg bra. Jeg har valgt hp/lc. Det er høyt på proteiner og lavt på karbohydrater. Ikke ekstremt lavt på karbohydrater. Tror det passer godt for meg å kutte ned på karbohydratene også. Må bli flinkere å planlegge. Klarer jeg bare å få i meg all maten så vil jeg slippe å bli fysen og kjede.spise. Her kan dere lese mer om flexikost: http://flexikost.no/

Her er det jeg har spist i dag:

 • Frokost: Rugsprø med ost og skinke med avokado + et glass med melk
 • Etter trening: Yt protein pudding og mandler
 • Middag: Fiskeburger, poteter og gulerøtter med smeltet smør
 • Kvelds: Rusprø med smør, ost og skinke + et glass med melk
 • Mellommåltid: Smooth caramel toffee bar fra nutrilett

I dag startet jeg dagen med styrketrening. Det var utrolig digg. Økten var god. Hadde bra med energi. Men svetten rant skikkelig i dag. Det er en sånn trøkkende varme i dag. Svetten rant ned i øynene mine å det svei skikkelig. Det var ikke godt. I dag klarte jeg å legge pulsbåndet sånn at den holdt kontakten med klokken hele tiden. Måtte avslutte treningsøkten med å ligge på en foam ruller. Er så anspent i høyreskuldra så måtte få løst opp litt. I dag kjente jeg at jeg kunne ha økt på noen av øvelsene. Så neste styrkeøkt må jeg legge på litt på noen av øvelsene. Når jeg skulle hjem o dag begynte det å pøs regne. Det var godt jeg hadde paraply og gummistøvler med. 

#trene #trening #kosthold 

Godt og varmt!

Det er helt utrolig hvor varmt det har vært de siste dagene. Det har vært over 30 grader i går og i forgårs. Det er helt sykt. Og det er for varmt for min del. I forgårs måtte vi gå til en anskaffelse av en stor gulvvifte. Hadde bare en bitteliten enn og den holdt ikke mål i denne varmen. Det blir regne badstue her i denne leiligheten. Vi var først og badet i Djupadalen og så dro vi til Jula for å få kjøpe vifta. Den var rimelig også. Betalte kun 179 kroner for den. Den funker utrolig bra. Glad for at vi kjøpte den. Til tross for varmen på fredag måtte jeg starte dagen med trening. Var deilig å komme inn på Evo siden de har aircondition. Til tross for det så svettet jeg veldig under treningen. Men det var så godt å få startet dagen med ei økt. Når jeg kom ut slå varmen mot meg. Det var helt utrolig å kjenne den varmen. 

I går var jeg barnevakt for ei venninne som skulle flytte alle tingene sine inn i den nye leiligheten sin. Det kan ikke ha vært deilig i den varmen som var i går. Men hun fikk flyttet alle tingene sine over til den nye leiligheten. I mens tok jeg med guttene på Mcdonalds. Og når vi kom tilbake badet de i bassenget vi har i hagen. Senere på kvelden var jeg invitert på tapas hos ei mamma til en gutt i klassen til Simen, sammen med ei annen mamma fra klassen. Det var veldig koselig. Det begynte å pøs regnet og tordne mens jeg var det. Det var deilig at det tordnet. Da fikk det klarnet litt opp. Har vært varmt i dag også men ikke så varmt som de to tidligere dagene. Vært levlig i dag.

Jeg startet dagen i dag med å trene på ellipsemaskin. Hele 45 minutter. Ble en skikkelig svettefest. Er så glad i og starte dagen med trening. I går fikk jeg ikke gjort det før jeg skulle være barnevakt og merket det utover dagen at jeg ikke hadde fått trenet. Så til neste gang skal jeg stå opp tidlig å få trenet først. I dag etter jeg hadde trenet dro vi opp til Haraldsvang sånn at Simen fikk badet. Der møtte han en gutt fra parallell klassen og broren hans. Han kosa seg veldig. Fikk han nesten ikke med meg hjem igjen. Vi skal være glad for det fine været vi har fått her i år denne sommeren. 

#sommer #ferie #trening #bade #bading 

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram!

 

 

 

 

Dagens trening og middag!

Trening:

I dag ble det trening igjen etter å ha hatt 4 dagers treningsfri siden vi har vært borte. Det ble styrke igjen. Energien var på topp. Til tross for at jeg har uka mi. I går hadde jeg null energi. Det var som all lufta hadde gått ut av meg. Helt flat. Så heldigvis var jeg i bedre form i dag. Hele økta gikk fint og hadde en fin flyt med energi under hele treningsøkten. Nå i sommer kjører jeg fullkropps program siden det blir litt reduksjon i treningøkter pga at vi har dratt bort, hatt besøk og kommer til å hjelpe ei venninne med flytting. Det var en del folk når jeg kom men de forsvant rett etter jeg kom så det var ikke mange der mens jeg trenet. Kom en del igjen når jeg var ferdig. Liker at det ikke er så mange der når jeg trener styrke. Fikk tatt noen bilder. Så kjører dette programmet (har lagt det ut før): 

 • Knebøy 3×10 
 • Nedtrekk 3×12 
 • Skulderpress 3×12 
 • Markløft 3×4 
 • Brystpress 3×12
 • Glutebridge 3×15 med strikk
 • Roing i stativ 3×12 
 • Bulgarske utfall 3×12 
 • Pullups stativ med vekt 3×4 

Kjører knebøy og nedtrekk i ett sett, og skulderpress og markløft i et sett, og brystpress og glutebridge i et sett, og roing og bulgarske utfall i ett sett, og avslutter med pullups alene i et sett. Blir svett av den runden. 

Middag:

Vi tok middagen til kvelds. Middags favoritten min er fiskeboller i hvit saus. Jeg har ikke klart å lage hvit saus i de kjelene jeg har. Siden jeg har svidd sausen så har det ikke blitt til jeg har laget selv og da har jeg ikke spist det så ofte. Europris hadde tilbud tidligere denne måneden på nonsticker kjeler, så fikk en sånn når pappa var på besøk. I dag fikk jeg prøvd den kjelen til å lage hvit saus. Og jeg klarte det. Sausen ble bra. Juhu. Jeg klarte det. Så nå blir det mer fiskeboller i hvit saus fremover her. Så skjønner ikke hvorfor jeg har kjøpt en sånn før. 

#trening #middag #trene

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram!

 

En regnværsdag er den perfekte kinodagen

I dag ble det en tur på gratis kino her i Haugesund. Denne uken går Ferdinand. Det regnet masse til Morgenen i dag og når vi gikk bort til kino. Da er det greit å sitte inne på kinoen. Men det var nok flere som tenkte samme tanken som oss i dag. Var totalt stappet på kinoen. Folk satt til og med i trappene. Vi var innom Rema 1000 og kjøpte brus og popcorn. Popcornet til Rema 1000 koster 6kr. Og det smaker godt. Sparer noen kroner på det. 

Ferdinand var en koselig og morsom film. Alle lo bra under filmen. Har du ikke fått sett den så burde du se den.

Om filmen:

Ferdinand, tyren med det store hjertet som heller vil lukte på blomstene enn å sloss med de andre oksene blir ved en feil oppfattet som et stort og farlig dyr og tatt til fange for å delta på tyrefekting. Fast bestemt på å vende hjem og tilbake til familien, begir han seg ut på et fantastisk eventyr sammen med en flokk med herlige nye venner. (hentet fra filmweb)

#kino #film #barnefilm

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram​

Våres dager i Kristiansand (Del 2)

I går (søndag) hadde vi hele dagen i dyreparken. Vi kom oss litt sent avgårde siden det ble veldig sent for oss på lørdag. så da kom vi oss sent opp i går men vi fikk flere timer i parken i går allikevel. Vi begynte bading. Deilig når det ikke er så mange folk. Vi begynte i bassenget ut den som går rundt. Tok en runde der. Så gikk vi til hoppet tårnet sånn at Simen fikk stupet litt. Og så tok vi Murre, da sitter vi oppi en rund sak og så kjører vi ned i et rør som går rundt og så havner vi uti et basseng. Veldig gøy. Så gikk vi for å ta Haisann. Da sitt vi på en badering med plass til to og så sklir vi ned en bratt sklie og så går det bratt opp og så ned igjen og så kommer vi ut i et basseng. Syns den er litt ekkel siden den er så bratt og det går sykt fort. Deretter tar Simen Hinder løypa. Etter det går vi og skifter og så går inn i dyreparken. 

Når kommer inn i dyreparken går vi inn til Kaptein Sabeltanns verden og i på pizzeria og spiser litt. Så steller vi oss i kø for å ta Grevinnen . Båten til Greven av gral. Var ikke så lang kø så vi kom med en gang. Så gikk vi tilbake til Sabeltanns verden og så på det ene showet der. Så gikk turen opp til jungel bob. Simen var stor nok til å ta den alene. Så han tok en tur med den. Og vi drar ikke fra dyrkeparken uten å ha tatt tømmerrenna. Vi må ta en tur med den. Så den er et must. Det ble også en tur innom Hakkebakkeskogen filmstudio. Der fikk vi se hvordan de laget filmen. Så utrolig gøy å se hvordan den ble til. De brukte en hel dag på å lage rundt 2 minutter på filmen. Så annimasjons film tar utrolig langt tid. Omvisningen tar en halvtime. Deretter rusler vi ned til Kardemommeby en kjapp tur. Så gikk vi tilbake til Kaptein Sabeltanns verden for å spise litt mat. Vi var også innom Julius jungelløype. Simen tok den løypa. Den var lang. Så måtte vi en tur innom apene etter det. Timene går fort i dyreparken. 

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram!

Våres dager i Kristiansand (Del 1)

Vi ankom Kristiansand i går (lørdag) 13.33. Siden vi kom litt tidlig måtte vi vente litt før vi fikk sjekket inn på hotellet vårt. vanlig tid for innsjekking er kl 15.00. Det er ikke bemannet før det heller. Men en av de ansatte hadde kommer før får å gjøre ting klart og han sa vi kunne sjekke inn før tiden og det var godt. Så når i hadde fått inn tingene våres inn på rommet, pakket vi badetøyet og dro til Dyreparken. Simen badet mens jeg slappet av på en solseng. Han elsker å bade. Stupet og hoppet og tok vannsklier. Badet vel i ca en time. Så dro vi inn i selve dyreparken. Vi gikk bort til Kaptein Sabeltanns verden for å gå inn i spøkelseshuset. Det er nytt i år så det måtte vi prøve. Det var lang kø for å komme seg inn. Så brukte mye tid på vente i kø. Foran oss i køen sto han som spiller Skalken i Kapteins Sabeltann showet, sammen med familien sin. Runden tok i tillegg 20 minutter, så brukte opp meste parten av tiden der siden vi kom så seint oppi dyreparken i går. Da parken stengte, dro vi tilbake til hotellet. Jeg glemte hårbørsten min så jeg måtte få tak i ny. Fikk heldigvis kjøpte på Coop Extra. Var jo krise og ikke ha hårbørste. 

Deretter dro vi ned på Dolly Dimples for å spise litt. Deretter dro vi opp til dyreparken for å Se på Kaptein Sabeltann show. Og for et show. Det er så bra gjennomført. Jeg digger det like mye som Simen. Flotte farge spill og bra lyd. Flinke skuespillere. Mye latter og spenning. Skalken tok å danset floss midt i showet. Det var så kult. Mange ny tidens ord ble puttet inn i showet. Hehe. Kom så mange bra setninger. Syns showene er like bra hvert år. Simen syns det var stas at han var 11 år når showet startet og 12 når det sluttet. Han har bursdag i dag. Veldig fornøyd med showet. Vi var i seng halv to i natt. Sovnet fort begge to. Det hadde vært en lang dag for begge to. Først reise med buss og så reise med tog, så opp til dyreparken, ned til hotellet igjen og så opp til dyreparken igjen. I tillegg var vi veldig tidlig oppe i går.

#dyreparken #badeland #bade 

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram!

Reiser i morgen

Vi starter reisen vår i morgen kl 07.25 på busstasjon i Haugesund. Da går turen først til Stavanger. Er fremme der kl 9.30. Så tar vi toget kl 10.16 til Kristiansand. Vi er fremme i Kristiansand kl 13.33. Så vi rekker en tur i dyreparken i morgen. Har bestilt billetter til Kaptein Sabeltann show i morgen kveld. Det slår aldri feil med Kaptein Sabeltann show. Syns showet alltid er bra gjennomført. Så gleder oss veldig til årets show. Er nytt show i år. Vi gleder oss veldig til turen i morgen. Dette er Simen og min sin tradisjon. Vår helt egen tradisjon. Det har bare vært oss to hele veien, så det er gøy med vår egen greie. Simen gleder seg veldig. Blir spennende hvor lenge vi holder på denne tradisjonen før han syns det ikke er noe gøy lenger. For meg er det viktig at han får styre det selv. Han skal stoppe når han syntes han er for stor til dette. Dette er en ferie som alltid har vært bankers.

Beverly Hills 90210

Favoritt tv-serien fra da jeg gikk på ungdomsskolen går nå på viafree. Måtte selvfølgelig begynne å se på den. Og jeg er hekta igjen. Må se på det så fort jeg får sjansen til det. Er så gøy å se den serien igjen. Merker kvaliteten på farger og lyd var noe helt annet den gangen i forhold til nå. Så du på Beverly Hills når det gikk på tv for første gang? Har ikke sett den nye versjonen av Beverly Hills 90210. Elsker å se favoritt seriene mine fra da jeg gikk på ungdoms og videregåendeskole. 

  

 

De siste dagene

Dagene bare flyr avsted. Det er deilig vær her i Haugesund. På mandag var vi på gratis kino og så på Hakkebakkeskogen med ei venninne og hennes sønn. Vi hadde sett filmen før men det er en fin film og ungene syntes det var greit å se den igjen. Poppet popcorn hjemme og kjøpte brus på Narvesen da jeg hadde fått cola zero til 10 kr da jeg har tippet riktig på fotballkampene under VM. Så da ble det rimelig å gå på kino for oss. Må ha popcorn på kino syntes jeg. De ble med hit til oss og de spiste middag sammen med oss. Senere dro Simen og jeg på en kjapp badetur i vangen. Så kom de vi var sammen en liten tur tilbake til oss. 

I går ble det en tur på Evo  og tok en styrkeøkt. Det ble en god økt. Godt med energi. Var ikke så mange der når jeg kom men det kom en del etterhvert. Jeg kjører fullkropps program nå i sommer. Siden det fort blir en del fri på sommeren og vet ikke hvor mye jeg får trent per uke. Så mulig jeg deler opp programmet til høsten igjen når rutinene er på plass igjen. Senere på dagen passet vi han sønnen til venninnen min ei liten stund. Utpå ettermiddag dro vi på Amanda storsenter å kjøpte badebasseng til Simen. Han hadde fått bursdagspenger på forskudd. Greit med basseng i hagen de dagene vi ikke orker å dra på stranda. 

I dag har jeg trenet kondisjon. Tok 45 minutter på ellipsemaskin. Ble skikkelig svett i dag. Er ganske varmt inne nå. Deilig med en kondisjons økt også. Dagen blir så mye bedre når man starter dagen med trening. Humøret blir så mye bedre. Blir så daff de dagene jeg ikke får trent. Skikkelig avhengig av trening. Senere kom sønnen til venninnen min hit for å være her på overnatting. Så vi tok turen på McDonalds og spiste middag der. Når vi kom hjem ble det litt film og godis. Så har de hoppet masse på trampolinen i hagen. De stor koser seg. Håper de slokner for til kvelden. Dette blir Simen`s første ovarnattingsbesøk her hjemme. Så det var stas for han å få det, da han kun har sovet borte hos andre. 

 

Bursdags tradisjon

Sønnen min har bursdags i juli og da har vi hatt en tradisjon siden det året han fylte 5 år. Det er å dra til Kristiansand og overnatter i to netter. Er i dyreparken og badelandet på dag tid og på kvelden den dagen han har bursdag så er Kaptein Sabeltann Show. Han blir til 12 år nå. Vi gjør dette til han selv føler at han ikke har lyst til det. Dette er noe vi ser frem til hvert år. Det er bankers. Vi starter alltid med å bade. Køen inn til badelandet er kort. Det er nesten ingen som steller seg i kø inn til badetlandet. De fleste steller seg i kø inn til dyreparken først. Så sparer tid på å gå i badetlandet først.Han elsker å badet, så det er vanskelig å få han ut av badetlandet. Vi koser oss veldig i Kristiansand.

Bestiller alltid rom på Yess! hotell. Det er et rimelig og fint hotell. Vi betaler rett i overkant av 2000 kr for to netter midt i juli. Rommene er helt enkle og små men de er veldig fine. Vi er nesten ikke på rommet, sover bare der. Så da funker det veldig fint for oss. Og siden jeg er alenemamma så passer det bra for lommeboken min også. I år tar vi toget fra Stavanger til Kristiansand. Vi tar kystbussen fra Haugesund til Stavanger. Reserverer plass i familie vogna. Bedre å sitte på toget enn buss i alle de timene. 

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram