Vektløfting og kondisjonsøkt

I går dro jeg på vektløfter timen de har på CrossFit Verftet. Var en stund siden jeg hadde fått vært på den så kjente at det var på tide å en vektløfter time igjen. Det ble en endring i timeplanen som gjorde at det ikke har passet for meg å gjøre de timene.  Greit å få øvd litt på teknikk på snatch og clean igjen. Gårsdagens økt så slik ut:

 • Oppvarming Rykk (snatch)
 • Rykk sitt 3×5
 • Rykk emom hvert andre minutt 10 runder
 • Styrkevending (clean) med stopp 2reps x 10 runder
 • Styrkevending + frontsquat 5 runder med 1 styrkevending og 3 frontsquats

I dag ble det en ren kondisjonsøkt. Det var en team økt på to. Vi skulle prøve å ta 12 runder innen 24 minutter. 12 runder delt på to. 6 runder på hver. Den ene hadde hvile mens den andre jobbet. 250 meter roing og en hill run. Beina min var skikkelig seige etter roingen. Så det var tungt å løpe opp bakken etterpå.

Team kameraten min og jeg fikk tatt 5 runder hver. Jeg fikk begynt på den sjette. Så da blir det spennende å se når denne økten kommer igjen en gang i fremtiden om vi rekker å bli ferdig innen 24 minutter. Vi skriver opp resultatene våre sånn at vi kan se på de ved en senere anledning for å se om vi har fremgang.

Sunday funday

I dag ble det en treningsøkt hvor vi fokuserte på det vi selv hadde lyst til. Vi var en god gjeng med damer som møtte opp. Det er den ene coachen som har satt i gang dette. Han setter dette opp og de som har lyst kan komme. Veldig kjekt.

Veldig greit å kunne øve på noe spesifikt. Så jeg øvde på clean and jerk. Det er en olympisk vektløfter øvelse. Det er en øvelse jeg ønsker å bli bedre på og mestre bra. Crossfit er en blanding av forskjellige typer treningsformer. Og øvelsene fra olympsik vektløfting er en del av det.

Har tatt en vektløfter kurs. CrossFit Verftet har vektløfter time en gang i uken. For å være med på de timene trenger man å ha tatt et sånn kurs. Har fått skikkelig sansen for de øvelsene. Det er også en øvelse som heter snatch som også inngår i olympisk vektløfting.

Det jeg liker med CrossFit er at det er så variert. Går ikke lei. Det er aldri de samme øktene to dager på rad. Etter jeg hadde jobbet med clean and jerk så hadde vi en emom (every minute on the minute) på 15 minutter hvor vi valgte oss tre øvelser vi ville gjøre.

Jeg valgte pull ups, push ups og situps. Jobber mot å klare en pull ups uten strikk. Så det er det jeg kommer til å jobbe med fast på søndagene fremover. Viktig å ha et mål å jobbe mot.

Etter vi var ferdig med å trene tok jeg og ei til å satte oss i kaffe kroken og drakk litt kaffe og skravlet litt.

 

Lørdagstrim og hverdagsaktivitet

Fytti katta å varmt det er nå. Vet jeg ikke burde klage. Det er over tredve grader her i dag. Kjenner jeg sliter litt når det blir så varmt. Det har meldt regn senere i dag og i morgen. Det blir deilig. Få renset litt opp i luften.

Siden det har meldt regn så fikk jeg klipt plenen ferdig. Jeg begynte å klippe den på torsdag, mens siden det var så høyt orket jeg ikke å klippe den ferdig. Gresset var så høyt at det begynte å bli flaut. Vi har ikke vært noe flink til å bruke hagen noe særlig i år.

Plenen er ikke så stor men siden det var ganske høyt ble det tungt å klippe det, og siden det ikke er sånn bag til å ta mot gresset på gressklipperen så måtte jeg rake det sammen og kaste det etterpå. Det tar skikkelig på. Jeg bruke en og en halv time i dag.

Satte på apple watch for å registrere det som en treningsøkt. Og fikk faktisk opp pulsen en del. Forbrant ganske mye på den stunden jeg jobbet med plenen. Klart varmen har litt å si. Men må si det er effektivt å klippe plenen også. Jeg er ikke noe flink til å bevege meg noe når jeg har hvile dag fra vanlig trening.

Så tenkte å klippe plenen var en fin aktivitet på hviledagen min. Jeg er ikke noe spesielt god på hverdags aktivitet generelt. Jeg trenger å få opp den siden jeg ikke er i jobb og ikke er så mye i bevegelse utenom vanlig treningsøkter. Blir litt naturlig litt mer om sommeren siden vi drar å bader og sånt.

Trenger å få det inn som en vane. For to uker siden bestemte jeg meg for å gå en tur på lørdag og søndag bare for å ha bevegd meg litt. Blir fort sløv hvis jeg ikke gjør noe som helt for bevegelse. Så skal begynne å få inn litt flere gå turer når jeg har treningsfri.

Er du flink til å få inn hverdagsaktivitet?

Ukens treningsøkter

Det er fredag igjen og helg. Jeg har trent fem ganger denne uken. Jeg skal ha treningsfri i morgen. Det er varmt og det merkes. Svetter ekstra mye for tiden. Skal ikke klage. Godt å ha ordentlig sommer her på vestlandet.

 • Mandagens økt besto av to ganger 7 minutters amrap med pull ups, lunges, push ups og situps.
 • Tirsdagens økt besto av 3 runder med 30 burpees og 30 clean and jerk
 • Onsdagens økt besto av først 1600 meter løping og så over til så mange runder/reps vi klarte før timecap av 50 doubleunders/singleunders, 35 airsquats, 20 toes to bar/knee raises.
 • Torsdag ble det sumo deadlifts. 7×5 reps. Vi skulle starte med 60% av maks rep. Og bygge seg oppover. Jeg endte på 70 kg. Sumo deadlift er ikke noe jeg har gjort før så dette var uvant. Er vant til vanlige markløft.
 • I dag fredag ble det 30-20-10-20-30 av Hang power snatch og wall balls. Vi begynner med 30 reps og så 20 osv. Hadde timecap på 20 minutter.

Ble ikke helt ferdig i dag. I dag var ekstra tungt. Og det er varmt. Det gjør ting litt tyngre. Men det er noen ganger man ikke rekker å bli ferdig. Vi jobber med å bli bedre. Neste gang vi tar denne økten rekker jeg kanskje å bli ferdig med økten før tiden går ut.

Jeg koser meg med trening. Er i tenkeboksen om å utdanne meg som personlig trener og kosrholdsveileder. Vil gjerne hjelpe folk med dette. Trening er så viktig for mange ting. Men det får bli et annet innlegg.

Til søndag skal jeg tilbake til trening. Da har en av coachene satt opp time til at vi kan jobbe med noe vi vil bli bedre på. Jeg vil gjerne klare pull ups uten strikk. Så det er jeg skal øve på til søndagen. Så derfor tar jeg fri i morgen så kroppen får hvile og komme seg litt til hektene igjen.

Etter øktene blir det en kopp kaffe og skravle med de andre medlemmene. Vi har et bra samhold i CrossFit Verftet.

 

Ned i vekt

Jeg begynte på en kostholdsplan fra ei av coach`ne på CrossFit Verftet 13 mai. Jeg har greid å gå ned en del i vekt selv men nå trengte jeg litt hjelp til videre vekt nedgang. Har veid meg på en inbody vekt som måler fett, muskler, vann osv. På 6 uker har jeg gått ned 4 kg. 3,4 kg i rent fett.

Det går ikke supert fort, men det er helt greit. For et varig vekt tap er det viktig at det går i et jevnt tempo. Den oppfølgingen jeg har begynt på går over 8 uker. Etter det blir det på månedlig basis så lenge jeg føler jeg trenger det. Har to uker igjen på den planen jeg har nå.

Jeg har satt meg som mål med å gå ned 6 kg i løpet av de ukene. Og jeg er på god vei. Så krysser finger for at jeg klare de to kiloene i løpet av de to neste ukene. Har trua.

Har fokus på å få i meg karbohydrater tidlig på dagen og fett på kvelden. Og protein jevnt utover dagen. Grunnen til det at jeg ikke er så aktiv på kvelden. Og det merker jeg fungerer fint for meg. Merker magen har godt av det. Har vært litt løs i magen men nå har det normalisert seg.

Jeg føler meg generelt bedre. Sønnen min har bursdag i 22 juli. Da drar vi ned til Kristiansand og er der i et par dager. Og vil føle meg bra til det. Vil trives bedre i badedrakt i år enn det jeg har gjort tidligere år. Vi er innom dyreparken og badeland når vi er der.

Bilde til venstre er fra da jeg startet på CrossFit Verftet i 2018. Det til høyre er fra fredag. Mye har skjedd med kroppen min side jeg begynte. Så kroppen har endret seg en del til tross for at vektreduksjonen ikke har vært stor.Så man skal ikke bare på vekten. Det har jeg selv erfart.

Mye kan skje inne i kroppen som ikke syns på vekten. Man kan gå ned i fett  uten at det vil syns på vekten. Fordi man kan ha gått opp i muskel masse. Det erfarte jeg på forrige veien. Vekten hadde i rigget seg noe særlig men jeg hadde gått ned i fett og opp i muskel masse. Og det er positivt.

Muskler tar mindre plass en fett og det vil gjøre at man blir slankere. Styrke trening former man kroppen. Så ikke bli skuffet hvis du ikke har gått ned vekt. Ting kan ha skjedd. Du kan ha fått mer muskler og mindre fett. Bruk målebånd eller bruk bilder som jeg har gjort her.

Bilder gir meg bedre visuelt bilde av hva som har skjedd med kroppen. Så neste gang du blir litt frustrert eller skuffa for du ikke har gått ned i vekt, lag deg et før og etter bilde og se fremgang på den måten. 🙂

Flukten over grensen

I dag var vi å så på Flukten over grensen på kino. En fin skildring om hvordan barn måtte flykte over grensen til Sverige under krigen. En veldig flott film. Har du ikke sett den burde du se den med barna dine. Sønnen min likte den veldig godt.

Vi har sett den en gang tidligere. Sønnen min ville gjerne se den en gang til. Syns den var like spennende som sist. Jeg tenker det er en fin måte for barna å se hvordan barn hadde det under krigen. Selv om historien ikke er sann, er poenget i filmen sann. Mange barn måtte flykte under krigen. Her får vi se ting fra barn sitt perspektiv.

Filmen handler om søskenparet Sarah og Daniel som er jøder og må flykte for å unngå tyskerne for å ikke bli sendt ut av landet. De får hjelp til å gjemme seg i kjelleren til Gerda og Otto som også er et søskenpar på demmes alder. Foreldrene til Gerda og Otto blir arrestert fordi det mistenkes at de har gjemt Sarah og Daniel.

Gerda og Otto bestemmer seg for å hjelpe dem med å flykte over grensen. Selv om Otto var litt i tvil. Gerda og Otto har en tante og fetter i Halden som de drar til for å hjelp til å komme seg nærmest mulig grensen. Fetteren dems får hjulpet dem et stykke på veien men de må klare siste stykke selv.

Underveis finner de ut av hvem de kan stole på og ikke. Det blir en tøff flukt gjennom skogen midt på vinteren med masse snø og lite mat. Stor usikkerhet om de klarer det. De møter mange hindringer på veien. Dette er en fantastisk film. Litt usikker på hvor mye jeg skal skrive for å ikke røpe alt. Så stopper her.

 

Endelig i gang

Endelig i gang med trening inne i CrossFit boxen. Godt å være i gjenge igjen med vanlig rutiner. Vi må selvfølgelig være ekstra nøye med håndvask og vasking av utstyr og ingen vanlige high fives. Men ellers er vi tilbake til det vanlige så og si.

Vi har vært heldige med å hatt ute trening i 5 uker. Og er veldig glad for at de fikk ordnet med ute trening frem til den 15 juni. Jeg begynte å miste litt av motivasjon med trening hjemme på slutten av de åtte ukene alt var helt stengt. Men samtidig er jeg glad for at jeg holdt ut.

Det gjorde det lettere å komme tilbake til den vanlige treningen. Jeg fikk bevist for meg selv at jeg kunne få til gode hjemmøkter. Så denne tiden hat vært en fin lærdom og gjorde at man satte ekstra pris på den vanlige hverdag.

Vi har vært heldig med været i tiden med ute treningen. Men veldig få unntak så ble det et par treningsøkter med øspøs regnvær og en økt hvor det snødde litt men bortsett fra det har det vært knall. Bare det å få komme tilbake på trening og trene med andre var godt.

Det sosiale er like viktig som treningen. Når vi trente ute fikk vi ikke bruke doen og være på innsiden i det hele tatt. Og vi måtte gå ganske fort etter timen var ferdig og holde avstand. Vi må fortsatt holde avstand. Men det var godt å ikke bare være hjemme.

Sønnen min går på crossfit også. Han har fått kommet i gang igjen. Tror han syntes var godt å komme i gang igjen.

Nå kan vi sitte oppi kaffe kroken og at til kaffe sammen etter timen. Det betyr så mye. Kunne sitte å prate sammen etter timene igjen. Nå vil jeg sette ekstra pris på dette. Koser meg best på trening sammen med andre. Det gir ekstra energi når jeg er sammen med andre på trening.

Så det var godt å kjenne på det normale denne uke med trening inne i boxen. Sånn så denne ukens trening ut:

 • Mandag: 5 runder med 30 double unders og 15 singel arm thrusters så direkte til 5 runder med 30 double unders og 15 singel arm dumbbell overhead squats
 • Tirsdag: 5×3 min amrap 2 rounds of strict cindy og max reps deadlifts
 • Onsdag: 10 runder med Hill run og 12 toes to bar
 • Torsdag: 21-15-9 Hanstandpushup, ring dips og push up
 • Fredag: Denne dagen ble det 5 km løping
 • Lørdag: Team 2 Amrap på 20 minutter: – 40 dumbbell snatches, -40 box jumps og 40 burpees. Antall reps ble delt på 2.

Ting kan skaleres ned sånn du kan tilpasse det til der du er. I stedet for double unders kan ma ta singel unders for eksempel. Jeg har skalert ned en del av øvelsene. Vi får aldri vite hva som står på planen før samme dag som økten skal gjennomføres.

Coachen som hadde timen på fredag ble lite populær når folk dukket opp på timen og de fant ut at det var 5 km løping. Men jeg må si at selv om jeg ikke slo noen tidligere tider på 5 km, så føler jeg at det mentale er litt bedre. Er ikke fullt så tungt som før. Har et mål om å komme under 30 minutter.

Tror det at jeg løpte en del under lock downen har hjulpet en del. Vi hadde 21 km challengen. Vi skulle løpe 21 km i løpet av den ene uken. Vi kunne dele den opp sånn som vi ville. Jeg delte den opp i 4. Så da ble det 5,25 fire ganger i løpet av den uken.

Pluss jeg jogget sammen med ei fra treningen noen ganger utenom det. Det er en del løping i CrossFit. Spesielt på denne tiden av året. Så jeg vil øve på å bli bedre på det. CrossFit er en allsidig trening. Så vi har litt av alt. Det digger jeg ved CrossFit.

I morgen er det hvile dag før en ny trenings uke. Håper du har hatt en fin uke 🙂