Rydding uke 1!

Jeg begynte på Rydd deg lykkelig en dag etter det startet, men det gjorde ingenting. Har fått sortert klær og brettet det fint sammen og lagt det fint inn i skuffer og skap. Kastet noe som ikke er til å bruke. Noe har jeg fått gjort klart som skal gies bort til Fretex. Har fått kastet sko som er ødelagt.

Ryddet gangen på onsdag. Har en veldig liten gang så det tok ikke så lange tiden. Det var deilig. Godt at noen dager så blir det ikke så veldig mye og gjøre. Nå er ikke resten av leiligheten min så stor, så det vil ikke kreve så mye for meg som det vil gjøre for de med hus. Jeg har noen ting inne på ekstra rommet som jeg ikke har fått lagt på plass etter vi flyttet opp så det blir godt å få ting ordentlig på plass.

Er så deilig å se den gangen ryddig. Gleder meg til å få en helt fin og ryddig leilighet med et bra system. Men den største jobben blir holde det slik over tid. Så jeg må forberede meg mentalt på og skulle holde det vedlike. Det blir en ekstra uke med det etter de seks ukene er over. Så tvi tvi. 

På fredag var det å få orden i tilbehøret. Ting som smykker, belter, klokker osv. Men slike ting har jeg ikke noe særlig av så da ble det ikke gjort så mye på fredagen. Det jeg har hatt fokus på er å få lagt klærne i skuffer og skap etter de har tørket, har hatt tedens til å legge klærne på en pult eller hylle. Legger de i en haug en eller annen plass. Eller tar klærne rett fra klesstativet. Har klesstativet på det ekstra rommet vi har. Da syns det jo ikke i stua når jeg har det der inne.

Så har brukt de siste dagene til å endre fokuset mitt til å endre vanene mine i forhold til det med hvor jeg legger klærne. Få de i inn i skuffer og skap der de hører hjemme. Simen er jo litt med på dette han også. Har sagt til han at jeg tar dette kurset. Han har spurt hverdag om hva jeg skal gjøre av rydding den dagen. Det er jo godt for han og, Lære om det å ha det ryddig. Ser han går de til kommoden sin om morran og henter klær der når han skal inn på badet for å skifte.

Lørdag (altså i går) skulle jeg få dratt og levert de posene med klær til Fretex men siden jeg må ta bussen fikk jeg ikke gjort det i går. Satte de i boden. Men skal få gjort det i løpet av neste uke. Jeg fikk vasket litt inne på badet i går også etter jeg hadde vært å trenet. Gjorde det før jeg gikk i dusjen. Før jeg dro å trenet fikk jeg dratt av sengetøyet på sengene våres å puttet det i vaskemaskin. Greit å ha fått gjort det før jeg dro på trening.

I dag søndag er til å få hentet seg inn med man ikke fikk gjort unna tidligere i uken. Hadde noe småtteri med klær på mitt rom som som jeg ryddet opp i, men ellers er jeg i rute. Nå er det å gjøre seg klar for neste uke. Blir spennende å se hvilket tema vi får for neste uke. Jeg vil oppdatere om neste uke i et innlegg neste søndag. 

Blir nok noen forandringer borte ved kommoden der etterhvert også. 

#rydding

Rydd deg lykkelig! har startet

I går startet kurset rydd deg lykkelig. Fikk ikke begynt i går men startet i dag. Denne uken er det fokus på klær. Så nå har jeg dratt klær ut av skapene og hentet noe fra loftet. Har fått puttet noen klær i en bærepose som jeg skal gi bort til Fretex. Noe har jeg kastet. Fant til og med noen klær til Simen som passet nå. Så da var bare å få lagt det i vaskemaskin å få vasket det. Så da passet de fint at vi fikk begynne med klær sånn at Simen får brukt de klærne før de blir får små. Har noen klær som er for store til han men de legger i det en skapet og sparer det til det passer. Gleder meg til å få skikkelig orden her og få kastet og kvittet meg med ting jeg ikke trenger. Dette  er et spark bak. Skal få dratt innom kommunen i morgen å få tak i en søppelpose som jeg kan sende med søppelbilen når de henter søppelet her. Begynte med treningstøyet og gikk over til barnetøyet. Kommer tilbake med flere bilder etterhvert.

Tur til Kongeparken!

I går var vi heldige å få være med Røde Kors til Kongeparken i Sandnes. Turen var gratis. Bussturen og inngangsbilletten og et måltid inne i parken. Ei venninne og sønnen hennes hadde også fått plass. Pluss ei annen og sønnen hennes som venninnen vår kjenner. Det var koselig. Vi møtte opp på busstasjon kl 07.30. Bussen gikk kl 08.00. Tre fulle busser med familier som skulle til kongeparken og ha det gøy og kose seg. Bussen tok litt over to timer. Simen hadde lastet ned noen sanger som han hørte på veien bort. Vi var fremme kvart over ti. Vi fikk mat kuponger ør vi gikk inn i parken. Så kunne vi gå rundt og gjøre ting slik vi selv ville. Det var regn, sol og overskyet om hverandre. Plutselig var det sol og i det neste øyeblikket pøs regnet det og så sluttet det å regne. Sånn holdt det på hele dagen. Guttene fikk kjørt den del ting. De fikk kjørt det de hadde lyst til. Startet med bukkerittet og avsluttet med fossen. Det ble sjokoladelaging på skjoladefabrikken. De var innom brannstasjonen hvor de lekte brannmenn. Det ble en tur i Redningsskøyta, kaptein skolen, kongeraften, spinnvidle, storm og mer.  Vi spiste lunsj ved ett tiden. Vi voksne fikk hamburger og ungene fikk pølser. Simen fikk kjøpt seg en drikkeflaske. Fikk fylt den opp med brus når vi spiste. Det ble en lang dag. Guttene var fornøyd på slutten. Vi var tilbake i Haugesund ved halv syv tiden. Var trøtte og slitne når vi kom hjem. Sovnet fort i går kveld. Det ble pizza når vi kom hjem. Enkelt og greit. Kjekt med sånne dager inne mellom. En fin dag. Batteriet på telefon er ikke helt bra så fikk ikke tatt så mange bilder. Hadde masse batteri, men skulle sende en snapchat og da slo telefon seg av. Den lever sitt eget liv. Noen ganger går det fint andre ganger ikke. Og helst sånn som i går så streiket den litt når vi hadde trengt den som mest. Men men. 

 

 

Pinterest!

I dag tok jeg å kikket litt på pinterest for å få tips til å rydde. Få noen smarte tips som jeg kan ta med meg når jeg starter på ryddekurset. Men et er jo en hel jungel der ute at man kan jo bli litt små rar. Fant noen tips. Så trikset er å finne noe som passer for seg og sitt hus/leilighet alt ettersom man har av plass til rådighet. Det er det jeg vil finne ut av. Smarte løsninger for vår leilighet. Leiligheten vår er på ca 64 kvadratmeter. Siden vi har tre soverom som blir kjøkkenet og stua ikke så veldig stor, siden det er åpen løsning. Jeg vil bruke det ene soverommet som et kontor. Og vil utnytte plassen der på en god måte. Er i rydde modus eller rettere sagt så gjøre jeg meg klar. Bli klar mentalt. Jeg vil få dette til. Så derfor bruker jeg tiden frem mot 24 september til å bli klar til å sette inn støtet når den dager kommer og bruke de seks ukene godt. Dette er noe jeg vil få til. Og tror det vil gjøre at jeg vil få det bedre etter å ha fått ryddet ordentlig og fått en system. Tror man vil få bedre energi og ro over seg når man har kontroll på ting. Så dette blir spennende. Gleder meg til å begynne og se hvordan ting har blitt etter de 6 ukene. Dette kommer nok til å preke bloggen fremover. At det blir et tema i noen uker fremover. 

Storage Boxes
Licensed from: Kitch / yayimages.com

#rydding 

Bursdagsfeiring!

I dag fikk Simen endelig hatt bursdagsfeiring med guttene i klassen. Simen var fornøyd. Var ikke så mange som kunne komme, noen hadde vi fått beskjed om ikke kom men det var noen som ikke ga beskjed at de ikke kunne komme. Og det er litt kjedelig når de ikke kan gi beskjed. Simen og de guttene som kom kosa seg i hvertfall. Jeg fikk hjelp av ei venninne i dag. Og det var godt å få hjelp. Hun hadde med seg sønnen sin. han ble selvsagt med på feiringen. Det ble ball spill og stol leken. Ungene lekte fint sammen. Vi serverte pizza og sjokoladekake. Etter de hadde spist kake fikk de slått seg løs på skatteskiste piñatan vi hadde fylt med godteri. Det var stas med det. Veldig greie gutter han går i klasse med. Vi fikk låne gymsalen på skolen gratis. 

Venninna mi og sønnen hennes ble med oss hjem igjen etter bursdagsfeiringen. Hun fikk hjulpet med meg å få hengt opp et bilde. Hun skal få hjulpet meg med å få hengt opp noen hyller her senere. Greit å få hjelp med sånne ting. Ellers blir det en sløv lørdag.

#bursdagsfeiring

Forberedelser til ryddekurset!

Jeg har nå lest den andre boken til Synnøve Skarbø, Synnøves system. Jeg leste den nå før kurset for å forberede meg til kurset.  Bli klar mentalt og gi jernet når kurset begynner. Jeg kom på en idè nå i morges at jeg kunne bruke de tomme is boksene jeg har tatt vare på til å bruke til ting og tang for å sortere og holde et system, Jeg vasket de tomme is boksene når de hadde blitt tomme og hadde i et skap på kjøkkenet. i boken anbefaler Synnøve at man kunne bruke for eksempel til sko esker til skuffeinndeler i kommoden. Og da kom jeg på at jeg kunne bruke de tomme is boksene til å truser og sokker oppi. Så slipper de å flyte rundt i skapet eller kommoden. Veldig greit. Nå er jeg så smått i gang. Jeg tenkte å kjøpe sånne ekstra søppelsekker hos kommunen som jeg sette ved søppelkassene sånn at den blir tatt med når de tømmer søppelet her. Da kan jeg få kastet det jeg ikke lenger trenger. Jeg har ikke bil så jeg får ikke kjørt opp på søppel fyllingen selv, så da er de søppel sekkene geniale. 

Har en del ting på loftet som jeg ikke trenger og må kastet. Gleder meg til å ta fatt på ryddingen og få orden på ting. Blir spennende å se hvordan de har lagt opp kurset. Blir bra at vi får mail hverdag på hva vi skal gjøre og to-do-lister som vi kan skrive ut. tror livet kan bli enklere når man har et system og har det ryddig. Slippe den stress ryddingen når det kommer folk, ikke bare stappe ting og tang i skuffer og skap. Jeg skal holde deg oppdatert på hvordan det går med kurset og ryddingen. Er noen dager igjen før vi begynner på kurset men gjør litt forberedelsen frem til det. Det er 17 dager igjen. Så et tips til dere. Ta vare på isboksen etter de er tomme for is og vask dem i oppvaskmaskin, så kan dem brukes å oppbevaring av ting. Jeg skal gå til litt større bokser også for litt større ting. 

#rydding 

Synnøves system!

Jeg stakk en liten innom Notabene på kjøpesenteret som ligger rett ved oss. Skulle bare på bunnpris en tur men tenkte å bare å ta en rask tur innom Notabene. De fant jeg Synnøve Sakrbø sin siste bok på tilbud. Den kostet 49kr. Så da måtte jeg slå til å kjøpe den. har lest den første boka og jeg har meldt meg på rydde kurset hennes Rydd deg lykkelig som hun skal ha med Bolig Pluss. Bøkene hennes heter Synnøves System. Skal begynne med den boka i dag. Da er jeg litt forberedt når kurset starter. Kanskje jeg har kommet litt i gang med ryddingen. Men mest av alt er jeg mentalt forberedt. Så da starter jeg september med å lese en rydde bok.