Flyttingen til Spania

Jeg drømte om å bo på Gran Canaria da jeg var rundt 20 år. Ville ta et år der. Men jeg torde ikke å gjøre noe med det. Jeg lyttet for mye til de rundt meg. Var redd for hva andre tenkte og ville mene om det. Så det ble bare en drøm. men så ble den drømmen om å flytte til utlandet vekt igjen. Ei treningsvenninne av meg i Haugesund hadde bodd her i 1 år. Og jeg begynte å spørre henne om ting og tang i forhold til det. Jeg hadde egentlig tenkt å vente til i år men klarte ikke å vente.

Sønnen min var med på det fra dag 1. Og vill gjøre det med en gang. Det gikk ikke mange månedene fra jeg bestemte meg til vi flyttet. Så det ble veldig spontant. Men har ikke angret. Sønnen min og jeg trives veldig godt her. Var spent på om det ville bli bra. Og det ble det. Disse 10 månedene har gått så utrolig fort. Jeg solgte det meste av tingene våres og beholdt de viktigste tingene som betyr noe. Ei venninne av meg tilbydde seg og låne ut loftet sitt til oss og fikk ha de tingene våre der mens vi var borte.

De siste dagene før vi dro var skikkelig slitsomme og jeg var ganske sliten på slutten. Men heldigvis med gode venninner kom jeg meg gjennom vasking og og bli kvitt ting og tang som vi skulle gi bort og siste rest av det som måtte gjøres.  Så ikke enden av tunnelen på slutten. Er forskjell på å flytte til utlandet og bare innenfor samme by. Men dagen for avreise kom endelig. Vi trengte å overnatte en natt på hotell ved Gardemoen siden vi bodde i Haugesund.

1. juli blei vi  kjørt bort til busstasjon og tok bussen derfra til Oslo. Så tok vi toget fra Oslo til Gardemoen. Og kom oss bort til hotellet vi skulle overnatte på. Før vi dro måtte vi ta en korona test. Fikk gjort dette ved legevakten der de hadde test stasjonen. Og vi trengte å fylle ut et innreiseskjema for å komme inn i Spania. Ble litt nervøs ang svar på testene våres. Jeg fikk mitt svar først og sønnen min sitt svar flere timer etterpå. Ble redd for at han sitt svar ikke ville komme før vi skulle dra med flyet. Men det gikk heldigvis bra.

Så kom avreise dagen. 2 juli. Når vi kom på flyplassen og fikk sjekket inn bagasje og gått igjennom sikkerhets sjekken. kunne jeg senke skuldrene mine. Nå var det verste bak oss og vi kunne se frem til å komme ned til Spania. Når vi kom på flyet kjente jeg at jeg slappet godt av og kunne nyte fly turen. Var veldig spent på hvordan det var i Albir. Hadde ikke vært her før. Har vært i Spania en gang før, og da var jeg i Barcelona på jobb tur. Det var over 20 år siden.

Grunnen til at det ble Albir er at det er en av tre steder i Spania som har norsk skole. Det er en del nordmenn som bor og det finnes norske leger og tannleger her. Så vet jeg at vi kan få tak i leger som vi forstår. Spanjoler er veldig dårlige i engelsk. Noe jeg ble overrasket over når jeg kom ned i hit. Vi leier leilighet via et eiendomsmegler firma. Noe som er trygt syns jeg. Eieren av leiligheten er spansk. Bor rett ved stranden.  Det er deilig.

Det var utrolig varmt her i juli. Var over 30 grader. Så det er lenge siden jeg har badet så mye i sjøen som jeg gjorde da vi kom ned. Benidorm er nabobyen til Albir. Vi har hatt et par turer dit. Sønnen min har bursdag i juli og vi feiret dagen hans i dyreparken og badelandet som ligger i Bendiorm. Det var greit å bruke juli og begynnelsen av august for å bli kjent med plassen og finne ut av hvor de forskjellige tinge ligger. Selv om det var veldig varmt.

Når jeg skulle finne ut av hvor CrossFit Albir lå henne så greide jeg å gå forbi innkjørselen to ganger. De hadde til og med et stort skilt. Men spurte heldigvis på bensin stasjon som lå rett ved hvor det var og da ble jeg vist vei. Så det var greit å vite hvor det lå. Det tar 30 minutter å gå fra oss til CrossFit Albir. Så får en god oppvarming på vei bort til trening. Jeg begynte å trene i midten av juli og det var ekstra varmt og tungt å trene i midten av juli og ut august. Hjalp litt i september. Men trives godt og digger fortsatt å trene crossfit. Det er så varierende at det skal mye til for å gå lei.

Vi trives så godt her at vi blir et år til her. Sønnen min trives på skolen. De er veldig få elever og det syntes han er veldig greit. Han får avsluttet ungdomsskolen her. Tiden har gått så fort at det er greit med et år til. Blir en liten tur til Norge i juli. Og under her kommer det et lite bilde dryss. 🙂

 

Badebassenget som tilhører blokken vi bor i 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Starte å blogge igjen

Denne bloggen har ligget i dvale ganske lenge nå. Har lyst til å starte på an igjen. Er mye som har skjedd siden sist. Sønnen min og jeg har flyttet til Albir i Spania. Har bodd her i 10 måneder nå. Jeg trener fortsatt CrossFit. Trener hos CrossFit Albir. Sønnen min går på norsk skole her i Spania.

Hovedsakelig vil jeg skrive om trening. Jeg har nå en drøm om å bli Crossfit coach. Og jobber nå mot å bli det. Jeg vil komme tilbake i et annet innlegg rundt flyttingen og trening i et senere innlegg. Men vi trives godt her i Spania og vi tar et ekstra år til her.