IronGirl run

På torsdag meldte jeg meg på IronGirl run. Fikk spørsmål om være med på onsdag av ei jeg trener med. Hun sa hun skulle melde seg på. Sa jeg skulle tenke på det. Fikk melding av henne på torsdag hvor skrev at hun hadde meldt seg på. Vurderte litt frem og tilbake og endte opp til slutt med å melde meg på.

Fikk vært å hentet en knæsj gul t-skjorte og startnummeret mitt i går på Scandic Maritim. Jeg var veldig spent på hvordan dette skulle gå siden jeg ikke har jogget så mye før. Har jogget litt på timene hos CrossFit Verftet. Men det er jo ikke all verden. Vi hadde en løpe time på onsdag. Det var 1600 meter så det er jo ikke så mye i forhold til 5 km som vi gjorde i går på Irongirl.

Når vi sto klar for å løpe tenkte jeg hva er det egentlig jeg hadde gjort. Startskuddet gikk og vi begynte å løpe. Følte det gikk veldig seigt. Selv om bakkene ikke var så bratte og lange, var det tungt å løpe opp bakkene. Det hjalp litt når jeg fikk kommet i gang og ble litt varmere i kroppen. Kom meg greit gjennom første runden. Men når runde nr to var i gang så kjente jeg det blei litt seigt igjen.

Når det har gått en stund så føler jeg jo på et punkt at det føles ut som om jeg aldri skulle komme meg frem til mål. Man er sliten og skikkelig andpusten og føler at kroppen ikke er helt med. Men jeg tenkte at jeg ikke kunne gi meg. Jeg ville klare dette. Tenkte på hvordan det ville føles å komme i mål og å ha jogga alle de 5 km. Det holdt meg gående selv om jeg var sliten og hadde lyst til å gå.

Kom meg til mål og fikk en kjempe fin medalje. Meget fornøyd over å ha gjennomført det. Trodde aldri jeg skulle være en som skulle gjennomføre noe sånt. Aldri sett på meg selv som en jogger. Men kanskje jeg blir en liten jogger allikevel. Skal aldri si aldri. Sitter å tenker på om jeg skal hive meg på Rosa sløyfe løpet i oktober allerede 😀

Det er viktig å utfordre seg selv. Vis seg selv hva man egentlig klarer. For man klarer mer enn man tror. Etter at jeg begynte på Crossfit Verftet har jeg fått bevist for meg selv hva jeg klarer. Gang på gang har jeg gjort mer enn jeg har trodd jeg skulle klare. Alt sitter i hodet.

 

Olympisk vektløfting

Jeg trener olympisk vektløfting hver tirsdag på CrossFit Verftet. Det er en del av tilbudet der. Man må ta et introkurs kurs før man kan være med de timene. Hun som holder de timene er norges og nordisk mester i olympisk vektløfting. Grunnen til at vi må gjennom det introkurset er for å gå gjennom øvelsene sånn at vi vet hva det består av, sånn at når vi kommer på vektløfter timene så slipper hun å vise de til oss. Da er det bare å få øve på de øvelsene og jobbe med å få inn teknikken ordentlig. Jeg digger å være med på de timene. Syns det er gøy å være med på de timene. Også er det til hjelp i forhold til CrossFit timene. Siden vi har de øvelsene på noen av de timene også.

Man betaler ikke ekstra for selve vektløfter timene på tirsdagene, siden det er en del av timeplanen til CrossFit Verftet. Men vi må betale for introkurset. Men det er verdt det. I dag var det tid for vektløfting igjen. Begynner alltid med litt oppvarming. Så skulle vi ta noen snacht med stanga fra blokker. 5 sett med 3 repetisjoner. Vi bygger oss opp i til den vekten vi vil ha og så tar vi de fem settene.

Så gikk vi over til denne runden: power clean, front squat, clean og så jerk. Vi gjorde de rett etter hverandre. Dette gjorde vi 6 ganger. Der bygde vi oss med den vekten vi ville ha under de seks setta vi skulle gjøre. Etter det så skulle vi sitte på en benk for så reise oss opp og hoppe opp på boks. Vi skulle hoppe med en gang vi reiste oss opp.Det var ganske klamt i dag så svetten rant godt.

Vi avsluttet med den runden: 10 strake markløft, 12 kettlebells swing og box jump. Tok tre runder med dette. Timen varer i en og en halv time. så vi får gjort masse på den timen. Tiden går også veldig fort. Gleder meg alltid til den timen. Her er et bilde av noe av det vi gjorde 🙂

Minneøkt på lørdag

Ukene bare flyr avsted. På lørdag så hadde vi en minne wod for en ung man som kun ble 27 år. Vet ikke hva han døde av men han var en person som trenet CrossFit hos CrossFit Verftet. Så da ble det satt sammen en økt til minne om denne mannen. Timen som ble satt opp til dette ble delt i to. Første delen besto av å finne ut av sin 2RM i markløft. Det betyr så mye du klarer å løfte på kun to løft. Der fikk jeg en ny pers på 110 kg. Det var en økning på 7 kg siden sist jeg testet det.

Del to, hovedøkten besto av dette:

27 min amrap (as many rounds as possible)

  • 50 double unders eller singleunders
  • 20 Pullups (jeg tok med strikk)
  • 9 power cleans (vekt som jeg hadde 22,5 kg)
  • 200 m run

Man skalerer i forhold til hvordan man ligger ann i forhold til treningen. Jeg kom meg gjennom fire runder.

 

Har ikke noen bilder fra del to av minneøkten. så legger ved et bilde av en øvelsene fra tidligere økter.