Kjøpt inn ting til bursdagsfeiring!

I dag tok vi turen til Extra Leker etter Simen var ferdig på skolen. Vi var å kjøpte inn ting til bursdagsfeiringen han skal ha med guttene i klassen. Han ville ha sjørøver tema. Så da fikk vi tak i skattekiste piñata (veldig kul), Kaptein Sabeltann sugerør, godteposer og plastflagg. Måtte innom Nille å kjøpe pirat tallerkener, servietter, innbydelser og kopper. Så dette blir skikkelig sjørøver fest i gymsalen på skolen. Simen gleder seg veldig til å feire med guttene lørdag neste uke i gymsalen på skolen. Har fått kjøpt inn Grandiosa siden det har vært tilbud på det. Og så må jeg få laget en sjokoladekake. Sjokoladekake er favoritt kaken hans. Også litt små godt til piñatan må jeg kjøpe inn litt senere også. 

#bursdag #feiring

Rydd deg lykkelig!

Jeg har meldt meg på Rydd deg lykkelig med Synnøve Skarbø og Boligpluss. Det er et online kurs som går over 6 uker. Det koster 399,- Man får daglige mail med tips, oppgaver og inspirasjon. Hver uke får man en ukesoppgave og man får to do lister som man kan skrive ut osv. Så dette blir spennende. Har lest den første boken til Synnøve. Lånte den på biblioteket. Tenkte å kjøpe begge bøkene hennes etterhvert. 

Jeg trenger å få et system her. Ikke bare stappe ting i skuffer og skap. Ikke utsette ting hele tiden. Tenkte dette ville være et spark bak. Det at man får daglige mail med tips og triks kan være til god hjelp. Det er egen facebook gruppe hvor vi kan spørre Synnøve om råd. Er vel noe i det at hvis man rydder opp rundt seg så rydder man i hodet også. Gleder meg til å starte 24 september. 

Her har dere linken til påmeldingen: https://boligpluss.no/rydd-deg-lykkelig/ryddekurs-med-synnove-skarbo

Rydd deg lykkelig

Det går fint med kosthold og trening!

I dag hadde jeg min andre dag på det “nye” programmet. Etter treningsøkten var jeg ganske skjelven i armene og skuldrene. Det var en tung økt i dag men det var godt når den var ferdig. Det var ikke så mange på evo i dag. Stille og rolig. Liker det godt når det ikke er så mage der. Jeg føler kan prestere bedre når det ikke er så mange rundt. Vet at folk flest har nok med seg selv. Men er rart med det. I dag sto det brystpress, push up, nedtrekk, skulderpress, roing, fronthev og pullovers. Kommer til å merke det i morgen. Når jeg kom hjem etter trening så var det å få i seg litt mat. Da ble det propud sjokoladepudding og mandler. Har fått dilla på propud og yt sine sjokoladepudding.

Jeg hadde beinøkt i går. Og det merker jeg i dag. Er ikke direkte støl men kjenner det i beina. Det er et bra program. Har kjørt det noen ganger før. Er en stund siden sist. Liker å veksle på full kroppsprogram og to splitt program. Så når jeg har kjørt dette programmet en stund går jeg tilbake fullkroppsprogram for en periode igjen.Prøver å ikke å kjøre meg fast i et system. Så over til kostholdet. Nå har jeg greid å følge kostholdsplanen i over ei uke. Og har ikke spist noe usunt på over ei uke. Det føles bra. Nå føler jeg ting går den rette veien i forhold til kostholdet og treningen. Jeg greide å få en god rutine med treningen ganske fort, men har strevd litt mer med kostholdet, men nå tror jeg det skal gå fint med kostholdet også. I morgen står kondisjons trening for tur. Skal få kjørt meg på ellipsemaskin.

#trening

 

Søndags rabbel!

I dag har blitt en sløv dag. Jeg var å trenet i dag. Det ble 45 minutter på ellipsemaskin. Men resten av dagen har vi ikke gjort så mye. Bare slappet av. Fikk besøk av ei venninne i et par timer mens sønnen hennes var i bursdag. Hun kom innom oss siden at sønnen var i bursdag rett ved. Så det var koselig. Deilig med rolige dager også. Fikk solgt en ting i dag. Driver å få solgt ting jeg ikke bruker. Har så masse ting på loftet. Spesielt bøker har jeg mye av. Greit å få rensket opp litt. Lurer på å melde meg på det rydde kurset til Synnøve Skarbø. Rydd deg lykkelig. Trenger å få system på ting. Koster 399,- for 6 uker. Da får daglig mailer med ryddetips, ukentlige to do lister, medlem av egen facebook gruppe hvor man kan stille spørsmål til Synnøve og med mer. 

I morgen er det mandag igjen. Da begynner begynner jeg på et annet treningsprogram som jeg jeg har liggende. Da blir det delt opp i overkropp og bein. Så da blir det 4 dager med styrketrening i stedet for 3 i tre uker fremover. Gleder meg til en forandring. I helgen har jeg vært flink til å ikke spise noe form for usunt. Det er andre helgen på rad. Tenkte det  var greit frem til jeg kan ha litt kontroll på inntaket. Og til helgen som kommer skal Simen få feire bursdagen sin med guttene i klassen. Så da blir det nok til at jeg går litt utover planen da. Da venter jeg til da med å kose meg med ting som ikke er på planen. Håper dere har hatt en fin helg!

Businesswoman lying on sofa relaxing
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

 

 

Bylekene

I dag har det blitt arrangert bylekene her i Haugesund. Her får man prøvd forskjellige aktiviteter og idretter. Veldig fint å kunne å prøve litt forskjellig for å se om det kan være noe for ungene.Simen prøvde alle tingene. Han fikk sansen for volleyball, fikk han nesten ikke vekk derfra igjen. Klatring var også veldig gøy. Han greide til å med å score to mål på basket. De som sto på de forskjellige postene var veldig flinke til å forklare hvordan de skulle gjøre de forskjellige tingene. Jentene på volleyballen var flinke til å skryte når de klarte det. Det varte fra kl 11-12. De arrangerer dette vært år. De fikk boller og solrik når de var ferdig med alle aktivitetene. Fikk buff og andre ting som premie også. Er så koselig når det skjer litt i helgene i byen. Utrolig mange folk som dukker opp. Tydelig at folk liker at det skjer litt ting i byen. Må si at det skjer veldig mye her i Haugesund. Disse aktivitetene og idrettene var det de kunne prøve:

  • Tennis
  • Volleyball
  • Ishockey
  • Turn/trampet
  • Fotball
  • Klatring
  • Basket
  • Førstehjelp

 

 

 

 

 

 

Trening og veie dag!

I dag hadde jeg ukens siste styrketrening. Det var litt seigt i dag men kom meg igjennom. Tar de tyngste øvelsene først. På det første settet tar jeg knebøy og nedtrekk og andre settet er markløft og skulderpress. Det er utrolig tungt.Når jeg er ferdig med de er det verste over. Da går det litt lettere på slutten. På slutten har jeg brystpress og glutebridge i et sett og roing stativ og bulgarske utfall i ett annet sett. Det var godt når jeg var ferdig. Tok en Nocco med pære smak før jeg dro på trening får å få ekstra kick. Den er så god.

Jeg veide meg til morgenen i dag før jeg spiste og da viser vekten at jeg har gått ned 1,7 kg. trodde nesten ikke mine egne øyne. Det var gøy. Måtte dobbel sjekke for å se om det var rett og det var det. Så det var en knall start på fredagen og helgen. Gir litt boost til å fortsette med å spise sunt og gå ned i vekt.  Hadde tenkt å begynne med to splitt program denne uken men har lagt det programmet et lurt sted så må ta en leiting etter det nå i løpet av helgen så jeg får startet med det til uken. Trenger litt forandring i treningen. Nå har jeg kjørt det fullkroppsprogrammet ganske lenge. Kroppen trenger en forandring. 

#trening 

Vektnedgangs skjema!

Jeg har laget meg et vektnedgangs skjema. Nå har jeg holdt meg til planen siden fredag. Og det har gått fint. I den anledning har jeg laget meg et vektnedgangs skjema. Rett og slett for å ha oversikt på vektnedgangen min. Har nå bestemt meg for å ha veiedag hver uke fremover. At det skal være en form for motivasjon til å gå ned i vekt. Har et hovedmål. Og så deler jeg det opp i flere delmål. Så skriver jeg opp dato når jeg har nådd vært mål. Sitter å tenker på hva jeg skal gi meg selv hver  gang jeg har nådd vært mål. Trenger en gulrot også. 

Tror det når man ser ting svart på hvit så blir ting litt mer reelt også. Skal ta litt bilder underveis å for å se på kroppen at det skjer noe. Har ikke vært noe god på bruke målebånd, så da vil jeg bruke klær og bilde som en form for måling. Nå jobber jeg med å bli bedre på å planlegge. Så starter med dette skjema. Skal bli andre type skjemaer etterhvert. Jeg har ikke skrivd inn hva jeg veier og delmålene før jeg tok bildet. Jeg vil ha det litt for meg selv enda for å se hvordan det går. Men kommer til å fortelle hvordan det går underveis.Så vil jeg dele tall og sånn etterhvert.

#vektnedgang #vektreduksjon

Ny almanakk

Har kjøpt meg en ny almanakk i dag. Var innom Clas Ohlson i dag får å kjøpe noen spikre som jeg skal ha til å henge opp bilder med. Og da kom jeg over en fin almanakk. Den koster 79,90kr.  Den har sider med hvilke mål man har for hver måned, oversikt over hver hele måned og ukesplanleger slik man finner i alle almanakker. Men det med mål får hver måned har jeg ikke sett før. Syns det var så fint. Den går fra juli 2018 og ut hele 2019. Utrolig kjekk og prisen var fin. Det er fire bilder man kan velge mellom som kan ha på forsiden. Altså utskiftbar forside. Det er notatblokk helt bak i almanakken. Har du ikke kjøpt det enda, så ta turen til Clas Ohlsen og kjøp der. 

 

Vært på bruktbutikken!

I dag dro vi til bruktbutikken for å se om vi fant et bord som Simen kunne ha ved siden av senga si. Han fant et veldig fint nattbord som passet bra til å ha ved siden av sengen. Den er grå og trehvit. Veldig tøft. Jeg fant et skrivebord jeg skal ha inne på det ene soverommet vi har tilovers. Har tre soverom. Skal bruke det til kontor. Og i og med at jeg ikke ha bil så måtte vi bære det hjem. Det er et lite stykke men det blir jo langt når du skal bære noe så stort hjem. Selv om de ikke er så tunge blir det tung over tid. Og det ble mange pauser på veien hjem.Simen var flink til å bære nattbordet sitt hjem. Ble ganske svett av bære det skrivebordet hjem. Det var deilig å komme hjem. Syns det er gøy å kikke i bruktbutikker. Har kjøpt en del brukte ting. 

Så når jeg kom hjem var det å starte på middagen.Hadde fiskeburger, poteter og gulerøtter til middag. Så det var en enkel middag. Hadde jeg satt meg ned med en gang jeg kom hjem hadde jeg blitt sittende og jeg hadde ikke fått laget middag: Da hadde jeg endt opp med å smøre noen brødskiver. Startet dagen og uken med styrketrening. Var utrolig trøtt i dag. Men det var godt når jeg var ferdig. Ellers skjer det ikke noe spesielt denne dagen.

#brukthandel #bruktfunn #bruktbutikk #gjenbruk 

Nå får det være nok!

Jeg har de to siste årene jobbet med å gå ned i vekt og trene. Treningen har jeg fått en god rutine på. Men kostholdet har gått  så som så. Jeg har klart å gå ned 15 kg men det har tatt tid. Det tok omtrent to år. Problemet mitt er at når fredagen kommer så koser jeg meg litt ekstra hele helgen. I stedet for å holde meg til en dag. som f.eks lørdag. Og det ser jeg jo er ødeleggende for meg. Vektnedgangen kunne ha gått fortere hvis jeg kunne styrt meg bedre. Ja det er lett å være etterpå klok men det er på tide å lære av sine feil og ta mer kontroll. Mange ganger jeg har gått på en smell midt i uka også. Jeg vil jo så gjerne ned i vekt men så vinner lysten på noe snop eller noe som ikke er fullt så sunt. Må gå inn for å overse lysten på noe godt. Kjenne på følelsene istedet for å spise dem bort. Roe meg mer ned og få mer fokus innover i stedet for å søke utover. Jeg orker jo ikke å være overvektig mer. Jeg vil se og føle meg bra ut. Kunne gå på stranda i bikini uten å være flau over egen kropp. Kunne gå i butikken å kjøpe klær uten å tenke på om de i de hele tatt passer. Ikke gå inn i den avdelingen med klær for store. 

Selv om jeg har gått ned 15 kg har jeg en del kg til som skal av. Vil gjerne ned 25-30 kg til. Så i helgen har jeg ikke spist noe usunt. Jeg meldte meg inn i noe som heter Flexikost. Det for en plan tilpasset seg. Man må ikke ut med masse penger på en gang. Betaler 199 kr i måneden og man har egen facebook gruppe hvor vi kan spørre om ting og dele ting. Har vært medlem en god stund men har vært litt av og på og har ikke vært flink til å gå all inn. Men nå får det være nok. Jeg har handlet inn kun den maten jeg trenger til den matplanen jeg følger og har fulgt den denne helgen uten problemer. Det som er bra med Flexikost at det er mye mat og man blir god og mett. Man slipper å gå sulten. Det som også greia her er at de fokuserer på mer mat. Her kan dere lese mer om Flexikost: https://www.flexikost.no/ 

Så nå er det nok. Skal jeg ned i vekt må jeg bare bestemme meg og holde kosedager til kun en dag i uken og ikke ta helt av. Moderere meg. Noe kan man spise mer av og andre ting skal man spise mindre av. Dette er tredjedagen jeg er flink til å spise sunt og holder meg til planen. Så da er det bare å fortsette. Skal gjør noe mat klart i kveld. Greit å kunne forberede noe klart. Sånn at da er det bare til å spise. 

Woman trying to lose weight
Licensed from: phovoir / yayimages.com

Weight Lose
Licensed from: songbird839 / yayimages.com

#trening #nedivekt