Fin tur til Kristiansand

Vi dro fra Haugesund på tirsdag den 21 juli kl 6 med kystbussen til Stavanger. Vi måtte vente i en time før vi kunne dra videre med lavrprisekspressen videre til Kristiansand. Bussen var fremme i Kristiansand kl 13. Det var godt å komme frem etter en lang tur.

Vi tok turen innom McDonald’s før vi tok bussen opp til dyreparken. Vi bodde på dyreparken hotell. Utrolig godt å bo så nærme parken. Jeg valgte å prioritere det i år for å sleppe å ta bussen opp og ned til dyreparken. Spesielt siden vi er på show på kvelden den ene dagen.

Siden vi var litt tidlig ute fikk vi sjekke inn litt tidligere, da rommet vårt var klart. Vi slappet av på rommet frem til vi skulle inn i parken.Vi kjøpte oss ettermiddags billett på tirsdag. Den varte fra kl 16-20. Jeg hadde vært litt treg med å kjøpe oss inngangs billetter til parken. Hadde ikke tenkt på at pga korona så var det begrenset antall billetter.

Men den ettermiddags billetten passet egentlig fint på tirsdag når vi kom. Vi kikket litt rundt og vi fikk tatt Nilen, til tross for lang kø.Vi kan ikke dra fra dyreparken uten å ha tatt Nilen. For oss er det obligatorisk. Så da bruker vi glatt litt tid i kø.

Det ble en del kikking rundt resten av tirsdagen. Vi fikk sett på noen av dyrene. Simen ville gjerne se orangutanger. Så vi gikk vi bort dit. Og det var en søt orangutang baby der.Så utrolig skjønn. Smelt. Vi fikk sett en tiger og geopard også.

Så var vi innom Kardemommeby og Kaptein Sabeltanns verden og kutoppen. Det ble mye gåing rundt rett og slett. Sånn at vi hadde vondt i føttene etterpå. Vi var vel rundt over alt. Noe de fleste er som er innom dyreparken. Simen har sett masse på dyrepasserene på Tv 2, så han vil gjerne få med seg en dyre presentasjon siden han er for stor til å bli med på dyrepasser for en dag.

På onsdag den 22 juli hadde han bursdag. Så da startet vi dagen med en god frokost. Så startet vi med å bade i badeland. Og jeg måtte bli med en tur i Haisann selv om jeg syns det er ekkelt med den bratte sklien. Men hva gjør man ikke for barna sine.

I år ble det mye fokus på å ta sklier enn noe annet. Merker godt nå at han begynner å bli stor nå. Er ikke den lille gutten min lenger. Nå har han blitt fjortis. Så jeg fikk utfordret meg på sklier. Men det var gøy. Etter å ha kost oss masse i badeland ble det litt avslapning på rommet før vi tok turen i dyreparken. Måtte ha en ettermiddags billett på onsdagen også.

Når i kom inn i parken tok en tur med båten Grevinnen. Etter det så tenkte vi skulle få med oss dyre presentasjonen om geoparden men det var allerede fullt når vi kom 20 minutter før det begynte. Så vi gikk bort til tigerne for å få med oss den, vi ble sittende og vente  en time bare for å få det med oss. Folk gjorde seg klar lenge før.

Tigeren var ikke så veldig sulten men den dukket opp. Vi fikk tatt noen bilder på nært hold. Så gikk vi for å få noe å spise før vi skulle på Kaptein Sabeltann show kl 19.30. Vi stilte oss i kø kl 19 får å få bra plass. Selv om han begynner å bli stor vil han fortsatt show siden vi har gjort dette hvert år siden han fylte 5 år.

Vi fikk tildelt kl 19.30 siden måtte gjøre om pga av at de kunne ha kun 200 mennesker på forstillingene. Vi var heldig med plassene. Litt kjedelig å få det så tidlig på kvelden, men det ble koselig for det om. Det varte ikke så lenge heller siden de skulle ha flere show i løpet av kvelden.

Det startet inne i Kaptein Sabeltanns verden og så gikk det videre til der båten Grevinnen kommer inn og så avsluttet de showet i Kjuttaviga der showet alltid er. Det var litt nytt i showet, så lurer på om Terje Formo holder på å lage noe nytt i Kaptein Sabeltann.

Det var bra etter forholdene, men det var litt kort. Spesielt siden ble delt opp i tre deler. Men syns de har løst det på en fin måte. Vi var heldig å sitte på første rad og fikk selveste Kaptein Sabeltann på nært hold under en sang. Så for sønnen min var det stas at han kom helt bort til oss og sto der litt mens han sang.

Det var mest sang og litt skuespill. Men alt i alt hadde vi en fin tur. Vi fikk gjennomført tradisjonen våres og det var gøy. Han er innstilt på å gjøre dette neste år også. Jeg gjør dette med han så lenge han ønsker. Jeg syns det er hyggelig at vi kan holde på med dette vært år.

Etter showet gikk vi innom Abra havn og fikk sett oss litt rundt der. Så utrolig flott. Vi skal prøve å få til å sovet der ei natt eller to.

Det ble en tur inn i badeland på torsdag 23 juli før vi dro videre en tur til Larvik. Vi fikk tatt Haisann tre ganger. Vi koset masse i badeland. Vi tok turen innom Sørlandsenteret før vi dro siden vi hadde god tid før bussen gikk. Så godt oppsummert vi kosa oss masse. Skulle gjerne vært der lengre.

Her kommer det et skikkelig bilde ras:

 

 

Litt hverdags og ferierabbel

I hele forrige uke var jeg helt for meg selv. Jeg fikk trenet og slappet godt av.

Sønnen min kom hjem på mandag. Det var godt å se han igjen og få han hjem. Han hadde fått forskudd på bursdags gave. En gaming pc og gaming stol. Så vi satte det sammen på mandag.

Det var ikke bare bare å sette sammen den stolen. Så måtte ta resten på tirsdag. Det var vanskelig å sette ryggen på. Å skru på skruene var hardt og få til. Så det ble mye banning og svarting over den stolen på tirsdag. Gjorde det mens sønnen min var på trening.

Men jeg fikk det til slutt. Til tross for at jeg ville hive stolen ut av vinduet flere ganger. Så håper ikke naboene hørte meg. Sønnen min ble fornøyd og sa at jeg var flink. Han jobber med å bli en kjent youtuber. Så nå blir det en del streaming tid fremover.

Til uken reiser vi til Kristiansand og blir der i et par dager og så går turen innom Larvik noen dager før vi drar tilbake til Haugesund. Gleder meg til å komme bort noen dager. Vi har en fast tradisjon med å dra til Kristiansand hver sommer siden sønnen min har bursdag 22 juli.

Så da drar vi alltid 21 og blir 23 juli. Det blir Kapteinsabeltann show den 22. Dette er noe vi alltids ser frem til. Glad for at vi har laget dette til vår egen lille greie. Vi snakker aldri om å gjøre noe annet på bursdagen hans. Dette har vi gjort siden det året han fylte fem år 🙂

Så det blir et par dager med mye gåing. Så det blir noen dager uten vanlig trening. Men skal benytte meg av dagene frem til vi drar til Kristiansand til å trene som normalt. Så kan ta treningsfri med god samvittighet. Mulig jeg får til et par økter når jeg er i Larvik men det blir ikke på samme nivå.

Gleder meg masse til å dra på tur nå. Vi reiser ikke så mye ellers, så dette blir ekstra kos. Det blir jo ekstra spesielt med Kaptein Sabeltann showet i år siden man kun kan ha 200 personer under showet. Så da har dem satt opp flere show i løpet av kvelden for å få spilt show.

Så syns de har vært kreative for å få dette til. Selv om det blir tidligere på kvelden for å oss enn tidligere, så blir det nok bra. Så for bare gjøre det beste ut av det.

 

Mandag og ny uke

Da var det mandag igjen. Ny uke har startet. Jeg liker mandager. Nå liker jeg hverdagen og rutiner. Før så levde jeg for helgen. Men nå lever jeg for hele uken. Nå som det er sommerferie så blir den skillen mellom helg og vanlige ukedager mer utydelig. Men til vanlig syntes jeg det er helt greit med mandager og ny uke.

Jeg startet uken med trening selvfølgelig. Og mandag setter standaren for uken. I dag ble det denne økten:

21-15-9

  • Toes to bar
  • Power Snatch

Så direkte over til:

9-15-21

  • echo bike
  • overhead squats

Tallene er for antall reps vi skulle ta. begynner først med 21 så over til 15 og så 9. Andre runden begynte vi med 9 og så videre oppover. Mange som er på trening nå. Virker som mange bruker ferien hjemme og trener litt.

Denne uken er jeg helt alene hjemme. Sønnen min er på ferie hos familien i Larvik. Så nå skal jeg trene og kose meg. Jobbe med bloggen og finne en rutine med den. Jeg har vært veldig av og på. Men vil jeg jobbe med å holde det gående og lage en plan for tiden fremover.

Så denne uken skal jeg fokus på bloggen og sosiale medier. Bloggen skal bli jobben min. Veldig greit å kunne være sin egen sjef. Jeg har aldri vært noe god på å planlegge, så har en jobb å gjøre der også. Har du noen tips på å bli bedre på planlegge så kom gjerne med dem.

Hvordan forholder du deg til mandag og nye uke? Lever du for helg eller syns du det er greit med mandag og ny fresh uke?

Koser meg på trening

Etter Corona brøt ut og vi gikk i lock down ble så og si alt stengt, bortsett fra butikker og sykehus. Jeg hadde heldigvis fått trent den dagen treningsenterne ble stengt. Det ble ca 8 uker med hjemmetrening. Jeg ble litt demotivert og tenkte på hvordan det skulle gå med trening hjemme. Jeg så for meg det verste med en gang.

Dagen etter la heldigvis eieren og coach  for CrossFit Verftet ut en treningsøkt vi kunne gjøre hjemme. Jeg fikk tatt den økten. Og det ble lagt ut økter hver dag i åtte uker. Motivasjonen kom seg igjen. Jeg fikk trent så og si hver dag. Ikke alltid ting var på topp men det hjalp å se at de andre gjennomførte øktene og at det ble lagt ut nye økter hele tiden.

Vi var heldig å få låne utstyr av crossfit boxen. Jeg hadde noen manualer på løftet som jeg tørket støv av og fikk brukt flittig. Pluss noen mini bands og pullstang jeg kunne henge i en dørkarm. Her brukte vi sekker fylt med bøker for å få litt ekstra vekt når vi trena. Så det er bare fantasien som setter grenser på hva vi kan bruke som treningsutstyr.

Jeg testet ut økter jeg selv fant på instagram som jeg kunne gjøre hjemme også. Jeg fikk bevist at man kunne gjøre veldig bra økter hjemme også. Dette gjorde at jeg klarte å opprett holde treningen. Vet hvor vanskelig det er å komme tilbake til trening etter langt opphold uten trening. Så ville ikke at det skulle skje. I starten gikk det fint.

Men etter fire uker hjemme og kun hatt kontakt med de som jobbet i butikken og sønnen min hjemme, kjente jeg at jeg holdt på å gå på veggen. Jeg snakket litt med ei venninne på telefon, men det er ikke det samme som å kunne treffes. Savnet å være sosial. Kunne gjøre ting utenfor hjemme. Heldigvis fikk jeg en melding fra ei jeg trener med som lurte på om jeg ville være med ut å jogge.

Det takket jeg ja til. Trengte å komme meg ut å få en treningsøkt ute. Få en avveksling til hjemmetreningen. Vi tok noen løpeturer før Crossfit Verftet åpnet igjen. Det ble et par turer med stolpejakten sammen med ei annen jeg trener med også. Så det var til god hjelp.

Når det ble fast bestemt på at treningssentre ikke før 15 juni ble jeg så skuffet. Jeg slet litt med å skulle fortsette å trene hjemme. Og hadde håpet på tidligere åpning. Men eieren på Crossfit Verftet hadde gode planer på lur og fikk ordnet med utetrening med at vi holdt en meter avstand og kom oss raskt hjem når økten var ferdig. Nok igjen ble det redning i siste liten.

Ble veldig glad for at det ble ordnet med utetrening. Vi har trenet i regnvær, sludd og sol de ukene vi trente ute men vi hadde heldigvis mest pent vær. Hadde aldri trodd at jeg skulle trene ute i øspøs regnvær, men det var vært det bare for å få trent Crossfit igjen.

Etter det setter jeg ekstra pris på treningen i boxen. Og jeg kjenner jeg koser meg ekstra på trening nå, selv om jeg blir veldig sliten noen ganger. Går hjem med en ekstra god følelse. For også høre at andre ser at jeg er blitt i bedre form. Så det er gøy.

Jeg merker veldig fremgang på jogging/løping at jeg er bedre. Nå vet jeg at jeg kan gjøre en bra treningsøkt hjemme hvis jeg trenger å gjøre trening hjemme en annen gang. Jeg merket veldig godt at man presser seg litt ekstra når man trener sammen med noen. Hjemmetrening kan gjøre at man ikke pusher seg så mye som man pleier, men det var vel greit for kroppen å få en annen type trening for en periode.

Jeg digget CrossFit fra dag 1, og digger det mer nå etter corona brøt ut. Det er en variert trenings form som man ikke går lei av. Man blir kjent med nye mennesker. Man møter opp på trening og får treningsplanen servert. Eneste man må gjøre er å gjøre det som står.