Fin tur til Kristiansand

Vi dro fra Haugesund på tirsdag den 21 juli kl 6 med kystbussen til Stavanger. Vi måtte vente i en time før vi kunne dra videre med lavrprisekspressen videre til Kristiansand. Bussen var fremme i Kristiansand kl 13. Det var godt å komme frem etter en lang tur.

Vi tok turen innom McDonald’s før vi tok bussen opp til dyreparken. Vi bodde på dyreparken hotell. Utrolig godt å bo så nærme parken. Jeg valgte å prioritere det i år for å sleppe å ta bussen opp og ned til dyreparken. Spesielt siden vi er på show på kvelden den ene dagen.

Siden vi var litt tidlig ute fikk vi sjekke inn litt tidligere, da rommet vårt var klart. Vi slappet av på rommet frem til vi skulle inn i parken.Vi kjøpte oss ettermiddags billett på tirsdag. Den varte fra kl 16-20. Jeg hadde vært litt treg med å kjøpe oss inngangs billetter til parken. Hadde ikke tenkt på at pga korona så var det begrenset antall billetter.

Men den ettermiddags billetten passet egentlig fint på tirsdag når vi kom. Vi kikket litt rundt og vi fikk tatt Nilen, til tross for lang kø.Vi kan ikke dra fra dyreparken uten å ha tatt Nilen. For oss er det obligatorisk. Så da bruker vi glatt litt tid i kø.

Det ble en del kikking rundt resten av tirsdagen. Vi fikk sett på noen av dyrene. Simen ville gjerne se orangutanger. Så vi gikk vi bort dit. Og det var en søt orangutang baby der.Så utrolig skjønn. Smelt. Vi fikk sett en tiger og geopard også.

Så var vi innom Kardemommeby og Kaptein Sabeltanns verden og kutoppen. Det ble mye gåing rundt rett og slett. Sånn at vi hadde vondt i føttene etterpå. Vi var vel rundt over alt. Noe de fleste er som er innom dyreparken. Simen har sett masse på dyrepasserene på Tv 2, så han vil gjerne få med seg en dyre presentasjon siden han er for stor til å bli med på dyrepasser for en dag.

På onsdag den 22 juli hadde han bursdag. Så da startet vi dagen med en god frokost. Så startet vi med å bade i badeland. Og jeg måtte bli med en tur i Haisann selv om jeg syns det er ekkelt med den bratte sklien. Men hva gjør man ikke for barna sine.

I år ble det mye fokus på å ta sklier enn noe annet. Merker godt nå at han begynner å bli stor nå. Er ikke den lille gutten min lenger. Nå har han blitt fjortis. Så jeg fikk utfordret meg på sklier. Men det var gøy. Etter å ha kost oss masse i badeland ble det litt avslapning på rommet før vi tok turen i dyreparken. Måtte ha en ettermiddags billett på onsdagen også.

Når i kom inn i parken tok en tur med båten Grevinnen. Etter det så tenkte vi skulle få med oss dyre presentasjonen om geoparden men det var allerede fullt når vi kom 20 minutter før det begynte. Så vi gikk bort til tigerne for å få med oss den, vi ble sittende og vente  en time bare for å få det med oss. Folk gjorde seg klar lenge før.

Tigeren var ikke så veldig sulten men den dukket opp. Vi fikk tatt noen bilder på nært hold. Så gikk vi for å få noe å spise før vi skulle på Kaptein Sabeltann show kl 19.30. Vi stilte oss i kø kl 19 får å få bra plass. Selv om han begynner å bli stor vil han fortsatt show siden vi har gjort dette hvert år siden han fylte 5 år.

Vi fikk tildelt kl 19.30 siden måtte gjøre om pga av at de kunne ha kun 200 mennesker på forstillingene. Vi var heldig med plassene. Litt kjedelig å få det så tidlig på kvelden, men det ble koselig for det om. Det varte ikke så lenge heller siden de skulle ha flere show i løpet av kvelden.

Det startet inne i Kaptein Sabeltanns verden og så gikk det videre til der båten Grevinnen kommer inn og så avsluttet de showet i Kjuttaviga der showet alltid er. Det var litt nytt i showet, så lurer på om Terje Formo holder på å lage noe nytt i Kaptein Sabeltann.

Det var bra etter forholdene, men det var litt kort. Spesielt siden ble delt opp i tre deler. Men syns de har løst det på en fin måte. Vi var heldig å sitte på første rad og fikk selveste Kaptein Sabeltann på nært hold under en sang. Så for sønnen min var det stas at han kom helt bort til oss og sto der litt mens han sang.

Det var mest sang og litt skuespill. Men alt i alt hadde vi en fin tur. Vi fikk gjennomført tradisjonen våres og det var gøy. Han er innstilt på å gjøre dette neste år også. Jeg gjør dette med han så lenge han ønsker. Jeg syns det er hyggelig at vi kan holde på med dette vært år.

Etter showet gikk vi innom Abra havn og fikk sett oss litt rundt der. Så utrolig flott. Vi skal prøve å få til å sovet der ei natt eller to.

Det ble en tur inn i badeland på torsdag 23 juli før vi dro videre en tur til Larvik. Vi fikk tatt Haisann tre ganger. Vi koset masse i badeland. Vi tok turen innom Sørlandsenteret før vi dro siden vi hadde god tid før bussen gikk. Så godt oppsummert vi kosa oss masse. Skulle gjerne vært der lengre.

Her kommer det et skikkelig bilde ras:

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg