Første CF open økt

I dag fikk jeg gjennomført den første økten i CrossFit open. Fytti det var tungt. Ble svett og skjelven i armene. Jeg kjente jeg ble litt nervøs. Det ble litt ekstra over det når det ble konkurranse over økten, selv om du gjør det for din egen del. Vi ble delt opp i to og to. Vi var hverandres dommere. Dette var økten vi gjorde: 19 wallballs og 19 kcal roing. Skulle ta så mange runder vi klarte av de to øvelsene.  Jeg klarte nesten 5 runder. Manglet bare 2 kcal roing. Så det var litt kjedelig. Men er fornøyd med å ha klart det. Det var viktig å komme seg ned i en dyp knebøy og kaste ballen opp til den røde streken på veggen når vi tok wallballs for å få repetisjonen godkjent. Fikk tatt bilde av når jeg kun rodde. Er utrolig spent på den neste økten vi skal ha. Den nye økten blir lagt ut natt til fredag.

Har ikke det beste uttrykket i ansiktet hehe 🙂

Denne søndagen

I dag sto vi opp veldig tidlig til søndag og være. Simen skulle dra til Larvik i dag. Han tok flyet herfra til Oslo. Der ble han hentet av besteforeldrene sine. Flyet gikk 09.25. Vi tok taxi bort til flyplassen. Etter at flyet hadde lettet så var det for meg å komme meg hjem. I og med at det ikke gikk noe flybuss og det sto ingen taxi på utsiden av flyplassen endte det med at jeg gikk nesten 4 km for å komme til nærmeste buss stopp for å få ta bussen hjem. Siden det ikke gikk noen vanlig rute buss så tidlig så tok jeg kystbussen hjem. Så fikk meg en skikkelig gå tur. Men det var så stille der jeg gikk. Var omtrent ingen biler på veien fra flyplassen. Det var så godt å kjenne på stillheten.

Var ganske svett når jeg kom frem til buss stoppet. Ble litt venting på bussen men kom meg hjem til slutt. Etter å ha slappet av litt hjemme så dro jeg bort på CrossFit verftet og tok en liten egen treningsøkt. Ble litt knebøy, markløft, utfall, bisceps curl og litt skulder trening. Det var godt med en liten styrke økt også. Ble masse trim på meg i dag. Men var godt med en aktiv søndag og. Siden søndagene fort kan bli litt late. Så resten av dagen blr det avslapping i sofaen. Her kommer det noen bilder fra gå turen min.

 

CrossFit Open

Crossfit open er godt i gang. Jeg har meldt meg på. Økten ble lagt ut natt til i går og det ventet stor spenning på hva slags økt de hadde lagt ut. Vi må gjennomføre økten og legge inn scoren på crossfit games sine sider før mandag er over.  Dette blir spennende. Økten vi skal gjennømføre er denne:

Vi skal gjennomføre så mange runder vi klarer i løpet av 15 minutter med disse to øvelsene.  19 wallballs og 19 kcal roing.

Crossfit open varer i 5 uker. Det er mennesker fra hele verden som er med i denne konkurransen. Man utfører økten på sin Crossfit box og får en til å dømme seg når man tar økten.  Legger inn scoren på hjemmesiden til crossfit games. Man kan også se hvordan man ligger i forhold til andre rundt omkring i verden. Men for min del gjør jeg dette for å utfordre meg selv.

Bildet er fra Yay images

Pullup challenge

Denne måned er det pullups som er challengen. Vi skal ta 500 pullups i løpet av februar. Har nå tatt 240 pullups. Så jeg må få opp farta litt får å klare denne challengen. Siden februar er en måned som er litt kortere enn de andre månedene. Fikk tatt noen i dag etter CrossFit timen. Jeg må øve med strikk. Men det er lov i denne challengen. Poenget med challengen er å øve for å bli bedre i øvelsen. Jeg har som mål å kunne ta en pullup uten strikk innen 2019 er over. Så da passet det bra at det var pullups som var challengen denne måneden. Må øve litt etter challenge også da.

Ellers på dagens time så ble det masse øving på Power snatch. Først hadde vi oppvarming. Vi ble delt inn i tre grupper Det ble lagt ut kort. Hver gruppe hadde sine symboler. Min gruppe hadde spar. Vi skulle krype bortover gulvet på alle fire for å trekke et kort. Den som fikk alle kortene med sitt symbol vant. Moro men veldig tungt også. Så øvde vi litt med kosteskaft på på power snacht og hang power snacht. Deretter gikk vi over til å øve med stang. Så tok vi en emom økt med power snatch og hang power snatch. Det vil si at vi tar en av hver hvert minutt på miuttet i ti minutter. Så ble det en ti minutters økt hvor vi tok 75 repetisjoner med power snatch. Kjente det godt i skuldrene og grepet på slutten. Men det var en god time. Gøy å øve på power snacht.

Ha en fin dag!

~Hilde~

En uke med foodchallengen

I dag har jeg gått en uke uten godteri, potetgull og usunn mat.  Det har ikke vært lett og holde seg unna men jeg klarte det. Min nye frokost favoritt er havregrøt med blåbær.  Lager havregrøten som kjøleskapsgrøt. Liker den best kald. Så er glad for at jeg testet ut kjøleskapsgrøt. Ellers har det gått mye i karbonadedeig med kålrotstappe og avokado enten til middag eller som lunsj. Har laget litt smoothies. Har ikke fått tatt bilde av alt det jeg har laget men legger ut bilde av det jeg har tatt bilde av. Har i tillegg gått ned 1,3 kg denne uken. + 8 cm. Er så happy. I food challengen skal vi måle oss når vi måler resultat. Jeg veier meg for min egen del. Vil følge med på vekten også selv målingen er mer til å stole når man skal se resultat. Er så glad or at jeg meldte meg på denne challengen.  Godt å gjøre dette sammen med andre.

Har klart å holde meg unna potetgull mens sønnen min spiste det i går. Hadde flere ganger lyst til å spise det men klarte å stå i mot. Det hadde vært Quiz på CrossFit verftet på fredag, så det sto igjen en godtepose igjen på lørdag på bordet der. Det fristet å ta en bit eller to fra den posen men gikk derfra uten å ha tatt en bit.  Så en klapp på skuldra til meg. Så nå gleder jeg meg til å ta fatt på neste uke. Laget meg protein brød forrige søndag, så det gikk mye av det også i løpet av uken som gikk.  Food challengen varer i 8 uker. Men for meg skal disse 8 ukene være start på noe som skal bli varig. Skal fortsette med dette  etter det er slutt. Dette er en kickstart for meg. Men er spent på hvor mye jeg kommer til å ta av de 8 ukene.

Ønsker deg en fin søndag!

~Hilde~

 

Crossfit time og yoga

Jeg startet dagen med en crossfit time som jeg pleier.  På dagens time skulle vi gjøre wallballs og power clean. Vi skulle gjøre 15 wallballs og 15 power clean. Vi fikk timecap på 15 minutter til å gjøre fem runder. Jeg klarte det i løpet av 12:30. Men det var tungt på slutten. Kjente det godt i skuldrene på slutten. Vi startet timen med oppvarming. Vi ble delt opp i to grupper. Alle hadde et kosteskaft. Vi sto i sirkler. Når treneren sa at vi skulle gå til høyre skulle vi gå til høyre og omvendt. Da skulle vi flytte hånda til naboens kosteskaft. Gikk en kosteskaft i gulvet måtte det laget ta burpees. Veldig gøy. Så ble det litt tøyning før vi gikk over til  å øve vi på å ta power clean. Først øver vi med kosteskaft. Det er får å få riktig teknikk. Er mye å passe på når man tar power clean. Så går vi over til å øve med stang. Deretter tar man på den vekten man vil ha. Jeg gjorde øvelsen kun med stang. En 15 kg stang. Er ikke så vant med å ta power clean. 15 kg holdt i massevis når vi skulle ta de 5 rundene. Høy puls fikk jeg.

Det ble en kopp kaffe i sofaen etter timen før jeg dro hjem for å spise og dusje før det bar videre til yoga time. Var en stund siden jeg hadde vært på yoga time så det var godt å være tilbake. Merker det fort i skuldrene og nakken hvis jeg hopper over et par timer. Vurdere og legge til en dag til i uka med yoga for å myke opp i skuldre og nakken. Siden jeg er veldig anspent og stiv der. Når jeg jeg holder på meg yoga så hjelper det veldig for nakken og skuldre og jeg holder ting vedlike. Vi holder på med yoga øvelser i en time og så et kvarter med hvile og så avslutter vi med 10 minutter med meditasjon. Utrolig godt. Jeg sovner nesten under hvilen. Er så deilig å kunne ligge å slappe av.

Ha en fin dag videre!

~Hilde~

Bildet er hentet fra pixabay.com

Bildet er hentet fra pixabay.com 

Dagens crossfit time

På dagens CrossFit time startet vi med oppvarming. Det ble aktivering av rompen. Vi hadde strikk på nederst på beina. Vi begynte med å gå sidelengs frem og tilbake. Så gikk vi fremover og så bakover (monsterwalk). De tar sykt bra på rumpa. Det gjør litt vondt, så godt kjenner du det. Så tok vi knebøy med kettlebell og kettlebellsving. Fire runder. Så jobbet vi 10 minutter med markløft. Da skulle vi jobbe oss opp til å ta 5 tunge markløft. Vi var to og to sammen. Vi havnet på 90 kg. Så det var skikkelig fremgang for meg. Vi hadde den samme timen for noen uker siden, men da skulle vi ta 3 tunge markløft. Da tok jeg 80 kg. Hun jeg var sammen med nå pushet meg litt. Og det trengte jeg.

Etter vi var ferdig med markløft så skulle vi øve på handstand i 20 minutter. Har litt sperre med det å skulle øve på å stå på hendene. Så jeg øvde på å stå på hodet og få beina opp. Men er greit å øve litt på det også. Hadde fremgang der i dag og. Greit å være på lag med noen som pusher deg og har troa på deg.

Når timen var ferdig ville hun jeg var sammen med i dag og jeg øve mer på markløften. Se hva max var på markløften. Jeg endte opp på å ta 3×100 kg. Fikk ikke filmet det, men fikk filmet at jeg tok 5×95 kg.Er så gøy at ting går fremover. Vi skal øve på å ta markløft og knebøy fremover utenom timene. Jeg er med på februar challenge som er å ta 500 pullups i løpet av februar. Så avsluttet med å ta 28 pullups.

Ha en fin dag!

~Hilde~

Den nye plattformen!

Da er jeg også over på den nye plattformen. Fikk mail i går om at jeg ble flyttet over. Så det gikk fort etter jeg fikk mail. Har fått lagt inn google analytic. Ble glad til morgenen i dag og så at bloggen hadde forandret utseende. Så nå skal jeg utforske litt og bli kjent med det nye systemet her. Tror dette blir bra. Liker at alle får like mye synlighet på forsiden til blogg.no og at man slipper å kjøpe bloggshouts for å bli mer synlig. At de nyeste innleggene kommer på toppen. Det er positivt for alle bloggene.

Bildet er hentet fra www.pixabay.com

Flytte over!

I dag fikk jeg mail på at jeg blir flyttet over til deg det nye blogg systemet. Dette har jeg ventet lenge på siden jeg fikk beskjed om at de hadde gjort en feil med meg siden jeg er med i partner programmet. De vet ikke akkurat når men det skulle skje i løpet av kort tid. Så da kommer det et nytt design på denne bloggen. Liker det designet som er på de nye bloggene til blogg.no. Blir spennende og komme i gang med noe nytt. 

Blog
Licensed from: unikpix / yayimages.com

 

Februar challenge og food challenge!

Månedens challenge er å ta 500 pullups i løpet av februar. Jeg må ta de med strikk siden jeg ikke klarer det uten. Men poenget med det er jo for å bli bedre og klare det uten strikk en dag og for å bli sterkere i skuldrene. Fikk kommet i gang i går. Tok da 25 i går og 25 i dag. Så er i gang. Gøy med challenge. Greit å få utfordret seg og bli bedre på en øvelse. 

Denne måneden skal vi også starte på en food challenge. Vi skal ha møte på torsdag om hvordan dette blir lagt opp og hvordan vi skal spise. Tidligere år har det vart i 60 dager. Så dette blir spennende å se hvordan det blir. Det som er fint med dette er at vi er flere om dette. Og man gjør dette sammen med noen andre. Vi har en egen gruppe for dette. Trenger et spark bak når det kommer til kostholdet. 

Kommer til å skrive om mer dette fremover. Ville bare titte innom. Må bli flinkere til å skrive her. 

~Hilde~

Fresh healthy food
Licensed from: Sergey Nivens / yayimages.com